Ελλάδα|09.12.2021 18:18

Έβρος: Ελεύθεροι να επιστρέψουν στην Ελλάδα ο αστυνομικός και η σύντροφός του - Η χρηματική ποινή από το τουρκικό δικαστήριο

Μαρία Ζαχαράκη

Ελεύθεροι να επιστρέψουν στην Ελλάδα ο αστυνομικός και η σύντροφός του, μετά την απόφαση του τουρκικού δικαστηρίου στην Αδριανούπολη να άρει την απαγόρευση εξόδου από την Τουρκία,  η οποία τους είχε υποβληθεί τη Δευτέρα το βράδυ μετά τη σύλληψή τους σε στρατιωτικά απαγορευμένη ζώνη στα τουρκικά σύνορα του Έβρου.

Τα κινητά τηλέφωνα και το ηλεκτρονικό υλικό του ζευγαριού, που κατασχέθηκαν, εξετάστηκαν από το Τμήμα Δίωξης  Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Επαρχιακής Διεύθυνσης Ασφάλειας, αλλά δεν βρέθηκαν στοιχεία διάπραξης κανενός εγκλήματος.

Μετά από αίτημα της δικηγόρου Σελίν Οζέρ για άρση της απαγόρευσης κυκλοφορίας του Έλληνα αστυνομικού Βαλασούδη Μανώλη και της κοπέλας του Αθηνάς Τσιάγκα, το Ειρηνοδικείο της Αδριανούπολης ήρε την απαγόρευση εξόδου από την Τουρκία, αλλά επέβαλε στο ζευγάρι ποινή 50 χιλιάδων λιρών.

To ζευγάρι αναμένεται να επιστρέψει στην Ελλάδα όταν θα καταθέσουν το επιβληθέν ποσό, πιθανότητα αύριο μετά το μεσημέρι.

ΤουρκίααστυνομικόςΈβροςΑνδριανούπολη