Ελλάδα|10.12.2021 09:00

Γυναικοκτονία στην Αλεξανδρούπολη: Εξαφανίστηκε ο δράστης μόλις έμαθε για τον θάνατο - Τι λένε οι συγγενείς του θύματος

Newsroom

Συγκλονισμένη είναι ολόκληρη η κοινωνία μετά τη νέα γυναικοκτονία που σημειώθηκε στην Αλεξανδρούπολη, προκαλώντας όχι μόνο θλίψη αλλά και οργή για τα αυξανόμενα περιστατικά που η πολιτεία οφείλει επιτέλους να αντιμετωπίσει.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν ως τώρα συγκεντρωθεί, η 29χρονη γυναίκα και μητέρα τεσσάρων παιδιών από την περιοχή Άβαντος μεταφέρθηκε πριν από τρεις ημέρες με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης με πολύ σοβαρά τραύματα. Η ίδια δήλωσε ότι τραυματίστηκε μετά από πτώση από σκάλες.

Οι γιατροί διαπίστωσαν πως είχε ρήξη σπλήνας και ήπατος, ενώ στη συνέχεια βρέθηκε θετική και στον κορονοϊό, κάτι που δεν φαίνεται να γνώριζε όταν πήγε στο νοσοκομείο.

Η άτυχη γυναίκα έδωσε μάχη να κρατηθεί στη ζωή, οι γιατροί έκαναν υπεράνθρωπες προσπάθειες, αλλά τελικά η 29χρονη κατέληξε.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ1, συγγενικά της πρόσωπα μιλούν για κάποια βιαιότητα που υπήρχε από μέρους του συζύγου της, όμως, υπάρχουν πολλά κενά και ερωτηματικά για το τι έχει συμβεί.

Συγγενείς της υποστήριξαν, ότι όταν συνέβη το περιστατικό στις 5 Δεκεμβρίου, η 29χρονη έμεινε για 2 με 3 ώρες στο σπίτι και οι δικοί της άνθρωποι προσπαθούσαν να την συνεφέρουν, αλλά δεν τα κατάφεραν. Έτσι μεταφέρθηκε στο Γενικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης με ρήξη σπλήνας και ήπατος.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ δεν είχε γίνει κάποια καταγγελία το προηγούμενο διάστημα.

Οι γιατροί, όταν μεταφέρθηκε η 29χρονη στο νοσοκομείο, είχαν συνειδητοποιήσει ότι κάτι άλλο συνέβη και όχι ότι έπεσε από τη σκάλα λόγω των σοβαρών εσωτερικών τραυμάτων της. Γι’ αυτόν τον λόγο και είχαν ενημερώσει για το περιστατικό και την Αστυνομία.

Σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες, ο σύζυγος είχε κληθεί τις ημέρες εκείνες να καταθέσει για το περιστατικό. Το βράδυ της Πέμπτης έξω από το σπίτι της κοπέλας είχαν συγκεντρωθεί περίπου 60-70 άτομα, συγγενείς. Υπήρχε εκνευρισμός, αλλά υπήρχαν και ψύχραιμες φωνές, σύμφωνα με την ΕΡΤ1, οι οποίες έλεγαν να περιμένουν να δουν τι έγινε.

Ο σύζυγος εξαφανίστηκε μάλιστα το βράδυ όταν πληροφορήθηκε ότι πέθανε η 29χρονη. Μια περίεργη στάση από μέρος του, όπως ισχυρίζονται πολλοί. Οι έρευνες της Αστυνομίας συνεχίζονται.

Την οδήγησε στον θάνατο

Αυτή την ώρα αναμένεται η νεκροψία – νεκροτομή που θα δώσει ακόμα περισσότερες απαντήσεις στα ερωτήματα που προκύπτουν από το θλιβερό και εξοργιστικό περιστατικό. Η Αστυνομία αναμένεται να ερευνήσει την υπόθεση προκειμένου να δει αν υπήρχε προηγούμενη καταγγελία για βία ή ανάλογο περιστατικό με την άτυχη γυναίκα.

Αυξάνεται ο αριθμός των γυναικοκτονιών

Σημειώνεται ότι η προηγούμενη γυναικοκτονία έγινε στη Λακωνία όταν ο σύζυγος έπνιξε τη γυναίκα του ενώ εκείνη κοιμόταν, την ώρα που τα παιδιά τους ήταν στο διπλανό δωμάτιο. Ο δράστης αναμένεται να απολογηθεί σήμερα, μετά από προθεσμία που πήρε.

γυναίκαέμφυλη βίαέγκλημαγυναικοκτονίαπατριαρχίαΑλεξανδρούπολη