Ελλάδα|11.12.2021 09:16

Θεματοφύλακες του Συντάγματος: Τι λέει αυτόπτης μάρτυρας για τη «σύλληψη» του γυμνασιάρχη

Newsroom

Για το περιστατικό στην Πιερία με τη «σύλληψη» Γυμνασιάρχη από τους «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» μίλησε στο Open και την εκπομπή «Τώρα ό,τι συμβαίνει» ο Αντώνης Γιοβανόπουλος, εκπαιδευτικός και αυτόπτης μάρτυρας του περιστατικού.
Όπως είπε του έβαλαν χειροπέδες και ο άνθρωπος πονούσε και φώναζε.

«Αυτός βάζει δηλητήρια στη μύτη των παιδιών μας, μου απαντούσαν», είπε ο κ. Γιοβανόπουλος και τόνισε πως αρχικά ήταν 4-6 άτομα. Όπως εξήγησε τους ακολούθησε με το αμάξι ενώ είπε πως οι δράστες έκαναν κεφαλοκλείδωμα και μάτωσαν τα χέρια του γυμνασιάρχη.
«Αυτοί που ήταν στο συμβάν ήταν άγνωστοι. Εγώ προσωπικά δεν αναγνώρισα κανένα τους. (Η τοπική κοινωνία) είναι σοκαρισμένη. Είναι κάτι το οποίο δεν το περίμενε κανείς. Δηλαδή οι γονείς στο σχολείο το δικό μας - γιατί κάποια στιγμή πήγα στην υπηρεσία μου μετά τις καταθέσεις και όλα αυτά τα τυπικά - όταν σχολούσαμε οι γονείς που περίμεναν τα παιδιά τους, τους λέω 'κανονίστε να μην έρθει και η δικιά μας σειρά'. Ήταν λίγο εξαγριωμένοι. Λένε: 'Ας τολμήσουν να έρθουν προς τα εδώ'. Γιατί τους είπα: 'Παιδιά έχουν σταμπάρει και μένα'», είπε στο Open.

«Δεν είχαν παιδιά στο σχολείο αυτοί, νομίζω. Άκουσα, χωρίς να μπορώ να πω με βεβαιότητα η μία κυρία είχε παιδί στο σχολείο. Έτσι έχω ακούσει. Δεν την ξέρω την κυρία», ανέφερε στη συνέχεια.

«Οι τέσσερις - πέντε που ανακατεύτηκαν στο κυρίως συμβάν, δεν ξέρω πως να το πω, σε αυτή την ενέργεια δεν μου φάνηκαν και τόσο γραφικοί. Ήξεραν τι έπρεπε να κάνουν, είχαν σχετικά μυική δύναμη, δεν μπορώ να πω ότι ήταν μπράβοι οι άνθρωποι, προς θεού. Αλλά δεν ήταν άνθρωποι γραφείου», συμπλήρωσε.

σύλληψηΠιερίαγυμνασιάρχηςΘεματοφύλακες του Συντάγματος