Ελλάδα|13.12.2021 08:14

Απαγωγή γυμνασιάρχη στην Πιερία: Στον ανακριτή οι 11 «θεματοφύλακες του Συντάγματος» - Τι δήλωσε ο διευθυντής

Newsroom

«Επιθυμώ να αποδοθεί δικαιοσύνη» δήλωσε ο διευθυντής του Γυμνασίου στο Αιγίνιο Πιερίας που ακινητοποιήθηκε από την αυτοαποκαλούμενη ομάδας «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» την περασμένη Παρασκευή και αφού του πέρασαν χειροπέδες τον έβαλαν σε αυτοκίνητο και τον οδήγησαν στο Α.Τ της περιοχής. Ο διευθυντής του σχολείου επέστρεψε κανονικά σήμερα στο σχολείο.

«Έρχομαι εδώ πέρα, δεν ήταν αμάξια συναδέλφων. Ήταν όμως δέκα αμάξια, που κατάλαβα ότι ήταν από αυτούς [σ.σ. τους Θεματοφύλακες του Συντάγματος]. Έκανα αναστροφή γιατί πίστεψα ότι θα μου κλείνανε το δρόμο και δεν θα μπορούσα να φύγω. Εκείνη τη στιγμή είδα μέσα στο χώρο της αυλής είδα την κυρία Κουτσιαλή η οποία είναι μητέρα μαθητή. Και απ έξω βλέπω μια άλλη κυρία, μητέρα άλλου μαθητή. Πήγα με το αυτοκίνητο να δω τι συμβαίνει στο Λύκειο. Ξεγελάστηκα γιατί η αυλόπορτα του λυκείου ήταν ανοιχτή και υπήρχαν φώτα στο Λύκειο. Πήγα προς τα μέσα και ανεβαίνοντας τις σκάλες είδα 10 άτομα να έρχονται προς τα μέσα. Είχα ειδοποιήσει την αστυνομία ότι παρείσακτοι είχαν μπει στο σχολείο και γύρισα προς τα κάτω να πάω προς την έξοδο. Τους βλέπω, γυρνάω, κατεβαίνω. Με ρώτησαν ποιος είμαι και όταν τους είπα, μου είπαν ότι συλλαμβάνομαι. Και έγινε πάλη. Και επειδή δεν μπορούσαν να με κουμαντάρουν, έβγαλαν τις χειροπέδες», είπε.

Την ίδια ώρα, στον ανακριτή οδηγούνται σήμερα μετά την προθεσμία που έλαβαν οι 11 συλληφθέντες-αυτοαποκαλούμενοι ως «Θεματοφύλακες του Συντάγματος»- που κατηγορούνται ότι πέρασαν χειροπέδες στον διευθυντή του γυμνασίου Αιγινίου.

Τα μέλη της αυτοαποκαλούμενης ομάδας «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» που, το πρωί της Παρασκευής, ακινητοποίησαν τον διευθυντή τη στιγμή που εισερχόταν στο σχολείο, του πέρασαν χειροπέδες και τον μετέφεραν δια της βίας στο κοντινό αστυνομικό τμήμα όπου συνελήφθησαν, οδηγήθηκαν το πρωί ενώπιον του εισαγγελέα πρωτοδικών Κατερίνης.

Σε βάρος τους ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για το κακούργημα της αρπαγής από κοινού, όπως επίσης για τα πλημμελήματα της συμμορίας, της διατάραξης λειτουργίας υπηρεσίας και της παραβίασης των μέτρων για την αποτροπή μολυσματικών ασθενειών. Επιπλέον, κατά περίπτωση, ασκήθηκε δίωξη για απλή σωματική βλάβη, παραβίαση προσωπικών δεδομένων και διασπορά ψευδών ειδήσεων (όλα σε βαθμό πλημμελήματος).

ΠιερίαΚατερίνησύλληψηανακριτήςΘεματοφύλακες του Συντάγματοςσχολείο