Ελλάδα|13.12.2021 16:17

Καιρός-Μαρουσάκης: Νέο κύμα κακοκαιρίας φέρνει χιόνια και στην Πάρνηθα

Newsroom

Χιόνια στην Πάρνηθα φέρνει το νέο ισχυρό κύμα κακοκαιρίας που ξεκινά την Τρίτη 14 Δεκεμβρίου. Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του Open, Κλέαρχο Μαρουσάκη από το νέο κύμα κακοκαιρίας θα επηρεαστεί και η Αττική με τα χιόνια να κάνουν την εμφάνισή τους στα ορεινά του νομού (Πάρνηθα και Κιθαιρώνας).

Σημειώνεται πως το κρύο θα είναι αρκετά έντονο με παγετό τη νύχτα και το πρωί σε τμήματα της κεντρικής και βόρειας ηπειρωτικής χώρας.

Νέο ισχυρό κύμα κακοκαιρίας

Αναλυτικά η πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη:

«Σημαντική επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει αύριο Τρίτη ο καιρός στην ανατολική ηπειρωτική Ελλάδα και το δυτικό Αιγαίο.
Πιο συγκεκριμένα στα παραπάνω γεωγραφικά διαμερίσματα αύριο Τρίτη 14 Δεκεμβρίου αναμένονται ισχυρές βροχές στα πεδινά, ισχυρές καταιγίδες σε θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές και πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά πιθανόν τοπικά και πιο χαμηλά (πρώτος χάρτης).

Στις περιοχές που θα επηρεαστούν συμπεριλαμβάνεται η Εύβοια αλλά και ο νομός Αττικής. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα χιόνια θα κάνουν την εμφανισή τους ακόμη και στα ορεινά της Αττικής (Πάρνηθα, Κιθαιρώνας).

Σε τμήματα του Αιγαίου αλλά και της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας θα επικρατήσουν πολύ ισχυροί και τοπικά θυελλώδεις βοριάδες (δεύτερος χάρτης).

Το κρύο θα είναι αρκετά έντονο με παγετό τη νύχτα και το πρωί σε τμήματα της κεντρικής και βόρειας ηπειρωτικής χώρας.

Δείχνουμε την απαιτούμενη προσοχή!».

 

ΑττικήΠάρνηθαχιόνιακαιρόςκακοκαιρίαΚλέαρχος Μαρουσάκης