Ελλάδα|13.12.2021 18:00

Ανακρίτρια Ευρωπαϊκών Υποθέσεων η Πρωτοδίκης Χριστίνα Σαλάππα

Σοφία Φασουλάκη

Η δικαστική λειτουργός Χριστίνα Σαλάππα ορίστηκε με ομόφωνη απόφαση της Ολομέλειας του Πρωτοδικείου της Αθήνας, ως ανακρίτρια για υποθέσεις ευρωπαϊκού οικονομικού ενδιαφέροντος.

Ποια είναι η νέα ανακρίτρια ευρωπαϊκών υποθέσεων

Η κ. Σαλάππα, η οποία υπηρετεί στο Πρωτοδικείο της Αθήνας, έχει  πολυετή εμπειρία στον χειρισμό των ποινικών υποθέσεων. Στο παρελθόν έχει υπηρετήσει ως ανακρίτρια σε περιφερειακά Πρωτοδικεία, ενώ αργότερα με απόφαση του τότε προϊσταμένου του Πρωτοδικείου Αθηνών Σπύρου Γεωργουλέα ορίστηκε  επίκουρη ανακρίτρια κατά της Διαφθοράς με τακτικό ανακριτή τον  σημερινό εφέτη Αθηνών Κώστα Σαργιώτη. Την περίοδο εκείνη, είχε χειριστεί πολλές ποινικές υποθέσεις με οικονομικό αντικείμενο. Μάλιστα, κάποιες από αυτές είχαν και διεθνείς προεκτάσεις.

Στην ανακρίτρια ευρωπαϊκών υποθέσεων θα διαβιβάζονται για περαιτέρω δικαστική έρευνα, υποθέσεις, όπως απάτες με ευρωπαϊκά κονδύλια, δωροδοκίες, χειραγώγηση δημοσίων  συμβάσεων, ξέπλυμα μαύρου χρήματος και κατάχρηση ευρωπαϊκών πόρων, μετά την άσκηση ποινικής δίωξης από τους ευρωπαίους εισαγγελικούς λειτουργούς.

Πρωτοδικείοδικαστηριαανακρίτρια