Ελλάδα|13.12.2021 23:21

Θεματοφύλακες του Συντάγματος: Προφυλακίστηκαν 3 από τους 11 για την απαγωγή του γυμνασιάρχη

Newsroom

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν - έπειτα από πολύωρη διαδικασία απολογίας - τρεις από τους έντεκα αυτοαποκαλούμενους «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» οι οποίοι πριν από κάποιες μέρες πέρασαν χειροπέδες σε γυμνασιάρχη στην Πιερία. Οι υπόλοιποι αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Ο γυμνασιάρχης περιγράφει τη «σύλληψή» του

Τις δραματικές στιγμές της «σύλληψής» του από μέλη της αυτοαποκαλούμενης ομάδας «θεματοφύλακες του Συντάγματος» περιέγραψε ο γυμνασιάρχης του σχολείου στο Αιγίνιο Πιερίας κ. Διονύσης Χατζής λέγοντας πως τον έδεσαν πισθάγκωνα σα να ήταν μια πραγματική σύλληψη από την Αστυνομία.

«Ανεβαίνοντας τις σκάλες είδα δέκα άτομα να έρχονται προς εμένα. Τους βλέπω δέκα άτομα να έρχονται προς τα πάνω μου, γυρνάω, κατεβαίνω χωρίς να τρέχω βέβαια, δεν ήθελα να τους δείξω ότι φοβόμουν. Πριν την έξοδο, δύο μέτρα περίπου, με περικυκλώνουν. Μεταξύ τους συζητάνε 'ποιος είναι αυτός', 'είναι ο Xατζής;'. Με ρωτάνε 'Είσαι ο Χατζής;'. Ναι λέω είμαι ο Χατζής. Και εκεί πέρα μου λέει συλλαμβάνεσαι. Για ποιο λόγο λέω συλλαμβάνομαι. Λέει γιατί βασανίζετε τα παιδιά. Φώναζαν κάποιοι από πάνω. Μου πιάνουν τα χέρια. Λέω, αφήστε τα χέρια μου κάτω σας παρακαλώ. Μου τα ξαναπιάνουνε. Εκεί πέρα έγινε πάλη. Επειδή δεν μπορούσαν να με κουμαντάρουν λέει στον άλλο βγάλε τις χειροπέδες. Και εκεί πέρα είναι που τα έχασα τελείως. Λέω τι εννοείτε, είναι δυνατόν να μου βάλετε χειροπέδες; Θεώρησα ότι αυτό είναι προσβολή στην αξιοπρέπειά μου, στην προσωπικότητά μου», είπε σε δημοσιογράφος.

«Πισθάγκωνα, όπως συλλαμβάνει η αστυνομία. Έτσι, με τον ίδιο τρόπο», συμπλήρωσε ο κ. Διονύσης Χατζής.

Τι λέει αυτόπτης μάρτυρας για τη «σύλληψη» του γυμνασιάρχη

Για το περιστατικό στην Πιερία με τη «σύλληψη» Γυμνασιάρχη από τους «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» μίλησε στο Open και την εκπομπή «Τώρα ό,τι συμβαίνει» ο Αντώνης Γιοβανόπουλος, εκπαιδευτικός και αυτόπτης μάρτυρας του περιστατικού.
Όπως είπε του έβαλαν χειροπέδες και ο άνθρωπος πονούσε και φώναζε.

«Αυτός βάζει δηλητήρια στη μύτη των παιδιών μας, μου απαντούσαν», είπε ο κ. Γιοβανόπουλος και τόνισε πως αρχικά ήταν 4-6 άτομα. Όπως εξήγησε τους ακολούθησε με το αμάξι ενώ είπε πως οι δράστες έκαναν κεφαλοκλείδωμα και μάτωσαν τα χέρια του γυμνασιάρχη.
«Αυτοί που ήταν στο συμβάν ήταν άγνωστοι. Εγώ προσωπικά δεν αναγνώρισα κανένα τους. (Η τοπική κοινωνία) είναι σοκαρισμένη. Είναι κάτι το οποίο δεν το περίμενε κανείς. Δηλαδή οι γονείς στο σχολείο το δικό μας - γιατί κάποια στιγμή πήγα στην υπηρεσία μου μετά τις καταθέσεις και όλα αυτά τα τυπικά - όταν σχολούσαμε οι γονείς που περίμεναν τα παιδιά τους, τους λέω 'κανονίστε να μην έρθει και η δικιά μας σειρά'. Ήταν λίγο εξαγριωμένοι. Λένε: 'Ας τολμήσουν να έρθουν προς τα εδώ'. Γιατί τους είπα: 'Παιδιά έχουν σταμπάρει και μένα'», είπε στο Open.

«Δεν είχαν παιδιά στο σχολείο αυτοί, νομίζω. Άκουσα, χωρίς να μπορώ να πω με βεβαιότητα η μία κυρία είχε παιδί στο σχολείο. Έτσι έχω ακούσει. Δεν την ξέρω την κυρία», ανέφερε στη συνέχεια.

Αποκάλυψη για «Θεματοφύλακες» Πιερίας: Είχαν επιτεθεί άλλες 3 φορές στο σχολείο

Δεν ήταν η μοναδική επίθεση που είχαν κάνει πρόσφατα οι αυτοαποκαλούμενοι ως «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» σε σχολείο στην Πιερία. Όπως αποκάλυψε το OPEN και ο δημοσιογράφος Χρήστος Νικολαΐδης είχαν ξαναχτυπήσει το ίδιο σχολείο.

Όπως κατήγγειλε ο διευθυντής του Λυκείου Αιγινίου, που συστεγάζεται με το Γυμνάσιο όπου έγινε η απαγωγή, έχουν σημειωθεί άλλα 3 παρόμοια επεισόδια με τους τραμπούκους. Οι διευθυντές των Γυμνασίου και Λυκείου, είπαν ότι αναγκάστηκαν να υποβάλλουν επωνύμως μηνύσεις οι οποίοι είχαν κατατρομοκρατήσει τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και τους γονείς τους.

Σύμφωνα με τον Γιώργο Γκαϊτατζή, διευθυντή του Λυκείου στο Αιγίνιο Πιερίας «είχαμε επεισόδια τουλάχιστον τρεις φορές. Ένα στις 2 Νοεμβρίου, ένα στις 24 Νοεμβρίου και ένα στις 25. Εισβολή στο σχολείο, ύβρεις, απειλές εναντίον μου και εναντίον του προσωπικού. Από τις φωνές βγήκαν τα παιδιά από τις τάξεις».

Τι υποστηρίζει ο δικηγόρος τους

Σύμφωνα με το δικηγόρο τους, Βασίλη Νουλέζα, οι ίδιοι υποστηρίζουν ότι πως με τις ακραίες νομοθετικές παρεμβάσεις που εφαρμόζει η κυβέρνηση στο όνομα της αντιμετώπισης της πανδημίας έχει καταλυθεί το σύνταγμα και το δημοκρατικό πολίτευμα και θεωρούν πως έτσι ενεργοποιείται το άρθρο 120. «Το άρθρο 120, λέει εν ολίγοις ότι επαφίεται στον συνταγματικό πατριωτισμό των Ελλήνων πολιτών να διαφυλάξουν το σύνταγμα όταν καταλύεται», υπογράμμισε ο ίδιος, ο οποίος ανέφερε ότι διαφωνεί με κάθε μορφή βίας και ότι ενδεχομένως ερμηνεύουν στρεβλά το σύνταγμα. Επιπλέον, ο κ. Νουλέζας επισήμανε ότι δεν ταυτίζεται με τις απόψεις τους, αλλά είναι νωρίς για να τους καταδικάσουμε. Σύμφωνα με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, μόνο τρεις από τους 11 έχουν παιδιά στο σχολείο. Οι υπόλοιποι είναι από γύρω περιοχές. Σύμφωνα με το thestival.gr, οι υποστηρικτές των Θεματοφυλάκων, που βρέθηκαν έξω από τα δικαστήρια σε ένδειξη συμπαράστασης, υποστήριξαν ότι οι κατηγορούμενοι «δεν έχουν σχέση με την απόφαση των γονέων να αρπάξουν τον διευθυντή».

προφυλάκισηΠιερίαγυμνασιάρχηςΘεματοφύλακες του ΣυντάγματοςαπαγωγήεισαγγελέαςΚορονοϊός