ΕΦΕΤ: Ανάκληση γνωστής σος λόγω παρουσίας αλλεργιογόνου ουσίας
NewsroomΣος μπαρνέζ (Sauce Bearnaise) όπου διαπιστώθηκε ότι περιείχε αλλεργιογόνο ουσία (καζεΐνη γάλακτος) ανακαλεί από την αγορά ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων.
Συγκεκριμένα, ο ΕΦΕΤ και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής, κατά τη διενέργεια ελέγχων, προέβη σε δειγματοληψία τροφίμου με τα στοιχεία «Brava Bearnaise Sauce», με ημερομηνία ανάλωσης κατά προτίμηση πριν από 03/03/22, συσκευασία 250 ml, το οποίο παράγεται στην Ελλάδα από την εταιρεία «MEDITERRANEAN FOODS ΑΕ», η οποία έχει έδρα στη Μεταμόρφωση.
Το προϊόν εξετάστηκε από το Β' Τμήμα της Α' Χημικής Υπηρεσίας Αθηνών του Γενικού Χημείου του Κράτους της ΑΑΔΕ, η οποία διαπίστωσε ότι περιείχε αλλεργιογόνο ουσία (καζεΐνη γάλακτος). Επειδή το συγκεκριμένο προϊόν δεν φέρει σχετική με την καζεΐνη γάλακτος ένδειξη στην επισήμανση, ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση/απόσυρση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας από το ανωτέρω προϊόν από την εσωτερική αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Παράλληλα, καλεί τους καταναλωτές, που είναι αλλεργικοί στο γάλα και έχουν ήδη προμηθευτεί το προϊόν, να μην το καταναλώσουν.
- Βερολίνο: Πολύ πιθανή ισλαμιστική τρομοκρατική επίθεση στο Pride - Ανθρωποκυνηγητό σε σύνορα, τρένα και αεροδρόμια
- «Δύο μωβ απόψε και 10 στο σύνολο»: Σοκάρουν οι διάλογοι του ιατροδικαστή της Μαφίας της Κρήτης
- Influencer αποκάλυψε στο TikTok πως ο σύζυγός της είναι παιδόφιλος και λίγο μετά βρέθηκε νεκρή
- Το «μεγάλο κόλπο» ενός λογιστή εταιρείας: Επί επτά μήνες εισέπραττε μισθούς πρώην υπαλλήλων