Ελλάδα|14.12.2021 16:12

Ψευτογιατρός - Δίκη: Μητέρα εξιστόρησε το δράμα της κόρης της που έπασχε από καρκίνο

Σοφία Φασουλάκη

Tο δράμα της κόρης της εξιστόρησε ενώπιον των δικαστών του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου μία μητέρα, η οποία βίωσε τον πόνο της κόρης της που έπασχε από καρκίνο στη δίκη του ψευτογιατρού. 

Η κόρη της χειρουργήθηκε και όταν το 2017 υπήρξε υποψία καρκίνου και σε άλλο σημείο, τότε ήταν που γνώρισε τον ψευτογιατρό.
Ηταν Ιανουάριος του 2017 στην Εκκλησία.

«Το Γενάρη του 2017 στην εκκλησία που πήγαινε γνώρισε τον Κοντοστάθη από τον πνευματικό της. Αποφάσισε τότε να ακολουθήσει τις θεραπείες του Κόντου. Τότε αποφάσισε να αφήσει τις οδηγίες των γιατρών της. Αυτά τα ψήγματα καρκίνου όμως έπρεπε όμως να καυτηριαστούν. Η κόρη μου είχε τις δυνάμεις της κανονικά, ήταν μητέρα δυο παιδιών, μαγείρευε, έπλενε, σιδέρωνε, πήγαινε στο σχολείο που εργαζόταν. Ήταν περιπατητική φουλ. Δεν απείχε από τίποτα.

Όταν έγινε η γνωριμία της με τον Κόντο, μας είπε ότι δεν θα ακολουθήσει τις οδηγίες του γιατρού της, ο οποίος την είχε ενοχλήσει να πάει να κάνει τις χημειοθεραπείες της. Εκείνη πίστευε ότι θα πέσουν πάλι τα μαλλιά της» είπε η μάρτυρας.

Όπως περιέγραψε ο …γιατρός εμφανιζόταν ως γιατρός διεθνούς φήμης, που δεν αναλάμβανε όποιον και όποιο ασθενή.

«Μας ανακοίνωσε ότι γνώρισε κάποιον στην εκκλησία και της πρότεινε έναν γιατρό και δεν κοιτάζει ανθρώπους κοινούς, αλλά ανθρώπους με θρησκευτικό ήθος. Διάλεξαν λέει τη Γιαννούλα. Ο πνευματικός της και ο Κοντοσταθης διάλεξαν το θύμα τους. Ο κατηγορούμενος παρουσιάστηκε ως χειρουργός ογκολόγος ερευνητής στην Ελβετία. Του έδωσε όλες τις εξετάσεις της. Μας είπε ότι θα τον συναντούσε στο Μητέρα. Ήταν ενήλικη, 35 χρόνων, δεν ήταν ανήλικο να το κρατήσω από το χέρι. Πήγε με τον άντρα της. Μας είπε ότι τον συνάντησαν και πως ήθελε να γνωρίσει την οικογένεια της. Τον Μάρτιο ήρθε και στο σπίτι μας» είπε η μητέρα.


Μάλιστα ο Dr Kontos υποστήριξε, σύμφωνα πάντα με τη μάρτυρα, ότι είχε διαμάχη με τον ΕΟΦ ο οποιος δεν ήθελε να βγάλει φάρμακα για τον καρκίνο για…οικονομικούς λόγους. Τους είπε ότι σε 6 μήνες το κορίτσι της θα ήταν μία χαρά και θα έκανε και τρίτο παιδί.
«Τα πόδια της φούσκωσαν και έγιναν σαν μπουκάλες πετρογκάζ. Τον παίρναμε τηλέφωνο και μας έλεγε «όχι νοσοκομείο, θα κολλήσει λοίμωξη, δεν έχει ανοσοποιητικό». Συνέχιζε να παίρνει αυτά που τις έδινε και είχε συνεχώς διάρροιες. Μας έλεγε ότι έπρεπε να τις έχει για να μην εγκλωβιστεί το μικρόβιο. Είχε φτάσει 30 κιλά. Αποστεώθηκε. Την έκανα μπάνιο στην καρέκλα. Δεν μπορούσε να κινηθεί. Έβαλε τα κλάματα και μου έλεγε «τι πρέπει να κάνω για να ξεπληρώσω αυτά που μου κανείς». Το σώμα της είχε βγάλει φολίδες και μας πήρε 3.000 ευρώ για αλοιφές από την Ισπανία» υποστήριξε η μητέρα του θυματος.

Τελικά το κορίτσι απεβίωσε με ολικό καρκινο.

«Μας είχε βάλει να φέρουμε νερό με ψήγματα πλατίνας από την Αμερική, στείλαμε 5.000 δολάρια. Συνολικά του δώσαμε 60.000 ευρώ κυρίως σε μετρητά. Τα είχαμε στο σπίτι, ήταν και τα capital controls τότε».

Η οικογένεια της κοπέλας θεώρησε ότι έφυγε από τη ζωή, όχι για λόγους που είχαν να κάνουν με τη θεραπεία του Κόντου. Μάλιστα, ο «ψευτογιατρός» εμφανίστηκε στο μνημόσυνο της ασθενούς χωρίς όμως να μιλήσει στη μητέρα της. «Καθόταν από πίσω μου. Χαιρέτησε άλλους, εμένα όχι. Έλεγα μπορεί να μη με γνώρισε. Όποιον και να ρώταγε ποια είναι η μάνα της πεθαμένης θα με έδειχνε. Για τρία χρόνια το πήραμε απόφαση ότι το παιδί μας το πήρε ο Θεός. Ρίξαμε ένα πέπλο» ανέφερε η γυναίκα και συμπλήρωσε ότι η διάσταση της υπόθεσης αποκαλύφθηκε σε αυτούς μέσα από την τηλεόραση.

«Και ξαφνικά πέρυσι το καλοκαίρι στην τηλεόραση βλέπουμε τον Κοντό, που εξαπάτησε χιλιάδες κόσμου. Ξεκίνησε η δεύτερη εκταφή της. Την ίδια περίοδο έγινε και η κανονική εκταφή της. Μου έδωσαν από τον Κόντο ένα σεντόνι με κόκκαλα» είπε κλείνοντας.
Η κατάθεση του πατέρα

Όπως είπε ο μάρτυρας, ο γιατρός τους έπεισε ότι θα φέρει ένα θαυματουργό νερό στο σπίτι τους, το οποίο θα σκότωνε όλα τα καρκινικά κύτταρα.

«Αυτό το νερό θα το έφερνε από την Αμερική σε δοχεία των 5 γαλονιών. Αυτά τα νερά από την Αμερική είχαν ψήγματα χρυσού και πλατίνας και όταν θα τα έπινε η κόρη μου, θα τσιμέντωναν τα καρκινικά κύτταρα και έτσι θα τελείωνε εκεί η θεραπεία. Μας έδωσε 87 σελίδες διατροφή με παντζάρια, σκόρδα, μαϊντανό, αμύγδαλο και κρέας βουβαλίσιο….» είπε ο μάρτυρας.


Πρόεδρος: Δεν θα σας πέρασε από το μυαλό έστω και για δυο δευτερόλεπτα ότι το πρόβλημα της κόρης σας δεν θα ξεπερνιόνταν με νερό από την Αμερική;
Μάρτυρας: Ήμασταν πιόνια που να καταλάβω …
Πρόεδρος: Μα οι γιατροί δε σας έλεγαν τέτοια πράγματα και βρέθηκε ένας από το πουθενά που σας έλεγε για βότανα και παντζάρια…
Η δίκη θα συνεχιστεί την Πέμπτη.

δικαστήριοκατηγορούμενοςδίκηκαρκίνοςψευτογιατρός