Ελλάδα|14.12.2021 20:37

Κορονοϊός: «Στη ναζιστική Γερμανία γίνονταν αυτά» - Τι λέει ο εικονογράφος του βιβλίου που έκαψαν αρνητές γονείς

Newsroom

Στην κάμερα του OPEN TV μίλησε ο εικονογράφος του βιβλίου του Ευγένιου Τριβιζά που έκαψαν γονείς αρνητές της πανδημίας στη Χαλκίδα μαζί με μάσκες και rapid test. Ο κ. Παναγιώτης Ράππας εξέφρασε την απογοήτευσή του για το συμβάν και παρομοίασε τις εικόνες με αυτές που βλέπαμε στη ναζιστική Γερμανία.

«Με στενοχώρησε, είναι λυπηρό, δημιουργήσαμε το βιβλίο με σκοπό να μιλήσουμε στα παιδιά για τον κορονοϊό με τρόπο κατανοητό μέσα από ένα παραμύθι. Ο Ευγένιος Τριβιζάς ήταν σε διαρκή επικοινωνία με τον κ. Τσιόδρα για να μη γίνει κάποιο λάθος», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Η αντίθετη άποψη

Κάποιοι ωστόσο εκφράζουν επιφυλάξεις για την εικονογράφηση του βιβλίου χαρακτηρίζοντας «σκληρές» τις εικόνες για ένα μικρό παιδί.

Η κυρία Ρούλα Ζαρκαδά, μέλος του Συμβουλίου Ομοσπονδίας Γονέων Αττικής και νηπιαγωγός είπε: «Τα παιδιά έχουν ξαναδεί τέρατα, αλλά αυτή τη στιγμή να ταυτίζουμε τον κορονοϊό με τέρας δεν βοηθά στην ψυχολογία τους, λίγο τα τρομάζει».

«Είναι αστείο, εμπαιγμός και ηλιθιότητα να λέμε ότι οι εικόνες τρομάζουν. Έχω εικονογραφήσει πολλά παιδικά βιβλία και σκηνοθετήσει ταινίες κινουμένων σχεδίων. Όσοι λένε ότι τα παιδιά τους τρομάζουν, ας τα συμβουλευτούν. Αυτά ξέρουν καλύτερα πώς να συμπεριφερόμαστε», απάντησε ο κ. Ράππας.

Σκοταδισμός στη Χαλκίδα: Φρίκη με γονείς που έκαψαν μάσκες και βιβλίο του Τριβιζά

Το τραγικό βίντεο που παρουσίασε μεταξύ άλλων το OPEN TV δείχνει τις στιγμές που εκτυλίχθηκαν λίγο πριν τις 9 το βράδυ πίσω από τα δικαστήρια της πόλης, όπου είχαν συγκεντρωθεί οι αρνητές γονείς.

Στο κέντρο του κύκλου που είχαν κάνει οι γονείς είχαν τοποθετήσει έναν κουβά μέσα στον οποίο έριξαν self test, μάσκες προστασίας και το βιβλίο. Οι σελίδες του που αφορούν την περίοδο της πανδημίας και αναφέρονται στον κορονοϊό μοιράστηκαν την προηγούμενη εβδομάδα στα σχολεία. Οι συγκεντρωμένοι, οι οποίοι όπως φαίνεται έχουν χάσει κάθε έλεγχο, τόνισαν ότι αποτελεί προϊόν προπαγάνδας. Οι εικόνες προκαλούν θλίψη.

βιβλίοΚορονοϊόςφωτιάΧαλκίδααρνητές της επιδημίας