Μετάλλαξη Όμικρον: Δέκα κρούσματα συνολικά στην Ελλάδα
Δήμητρα ΕυθυμιάδουΔέκα κρούσματα της Μετάλλαξης Όμικρον επιβεβαίωσε ο ΕΟΔΥ αλλά και τα εξειδικευμένα εργαστήρια στη χώρα μας, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του ethnos.gr.
Ειδικότερα σύμφωνα με πληροφορίες ethnos.gr τα εξειδικευμένα εργαστήρια που έχουν ορισθεί από το υπουργείο Υγείας για τη μελέτη των κρουσμάτων, κάνοντας τη γονιδιακή ανάλυση των δειγμάτων που ελήφθησαν από νέα περιστατικά, επιβεβαίωσαν ότι πλέον υπάρχουν τουλάχιστον 10 κρούσματα της μετάλλαξης Όμικρον (5 είχαν ήδη καταγραφεί), γεγονός βέβαια που σήμανε συναγερμό στις υγειονομικές αρχές.
Πρόκειται για περιστατικά που κατεγράφησαν κυρίως στην περιοχή της Κρήτης ενώ ακόμη είναι σε εξέλιξη η ανίχνευση της μετάδοσης.
Τα αποτελέσματα της γονιδιακής ανάλυσης που έγιναν βρίσκονται ήδη στα χέρια της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας αλλά και του ΕΟΔΥ, ενώ αναμένεται να ανακοινωθούν επίσημα με την επιδημιολογική έκθεση.
- Η Τουρκία κάνει νόμο τη «Γαλάζια Πατρίδα»: Η «απειλή πολέμου» στην Ελλάδα και η επέκταση των χωρικών υδάτων
- «Γιατί παιδάκι μου;»: Η σπαρακτική μαρτυρία του πατέρα της 16χρονης Λυδίας που έβαλε τέλος στη ζωή της
- Πώς θα ήταν αν ζούσες την ημέρα που αστεροειδής εξόντωσε τους δεινοσαύρους; Κάπως έτσι...
- Αλαμπάμα: 65χρονη σκότωσε τον σύζυγό της επειδή την... ενοχλούσε μετά από εγχείρηση