Ελλάδα|19.12.2021 11:18

Καιρός: Ισχυρός παγετός και κλειστοί δρόμοι - Καταγράφησαν θερμοκρασίες έως -9 βαθμούς

Newsroom

Βελτιώνεται σταδιακά ο καιρός την Κυριακή μετά το πέρασμα της κακοκαιρίας «Κάρμελ» η οποία έντυσε στα λευκά αρκετές περιοχές, μεταξύ των οποίων και τα ορεινά της Αττικής. Πυκνές χιονοπτώσεις δημιούργησαν ένα λευκό σκηνικό στην Πάρνηθα, ενώ οι πολλοί χαμηλές θερμοκρασίες δημιούργησαν παγετό, 

Μάλιστα λόγω χιονόπτωσης διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Φιλίας των Λαών στις Αχαρνές από το ύψος της οδού Φιλλελήλων προς την Πάρνηθα αλλά και στη λεωφόρο Φυλής από το ύψος της Μονής Κλειστών προ Δερβενοχώρια.

Σε αρκετούς δρόμους ανά την επικράτεια απαιτείται η χρήση αλυσίδων για τη διέλευση των οχημάτων, ενώ σε αρκετές περιοχές υπήρξαν και προβλήματα ηλεκτροδότησης, όπως στη Β. Εύβοια, τα Ψαχνά και αρκετά ακόμη χωριά της Εύβοιας, στην Παλλήνη, στην Αρτέμιδα και στη Νότια Κρήτη.

Πού κατεγράφησαν οι χαμηλότερες θερμοκρασίες

Μάλιστα, τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά σημειώθηκε παγετός, ο οποίος στη Δυτική Μακεδονία ήταν ισχυρός με τη θερμοκρασία να πλησιάζει τους -9 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με το meteo.gr οι χαμηλότερες ελάχιστες θερμοκρασίες καταγράφτηκαν στον 'Αγιο Παύλο Ημαθίας με -8,7 βαθμούς Κελσίου, στο Φαράγγι Μοιρών Φλώρινας με -7,6, στην Κίτρινη Λίμνη κοζάνης με -6,6, στο Περτούλι Τρικάλων με -6,4 και στον Επτάλοφο Κιλκίς με -6,3 βαθμούς.

Η εξέλιξη της κακοκαιρίας την Κυριακή

Την Κυριακή ο καιρός σταδιακά θα βελτιωθεί στις περισσότερες περιοχές όμως μεγάλο μέρος της ημέρας θα κυλήσει με κακοκαιρία στα Ανατολικά και Νότια τμήματα της χώρας, αλλά και γενικότερα περιοχές από τις Σποράδες και νοτιότερα που βρέχονται από το Αιγαίο.

Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, η κακοκαιρία θα πλήξει περισσότερο την Εύβοια, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, την βορειοανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, κυρίως μέχρι και το απόγευμα. Συγκεκριμένα θα σημειωθούν καταιγίδες, χιονοπτώσεις αλλά και πολύ ισχυροί άνεμοι. Στην Αττική τα φαινόμενα υποχωρούν σταδιακά ενώ κατά διαστήματα υπάρχει ηλιοφάνεια. Δείτε την αναλυτική πρόγνωση:

Live χάρτης με την κακοκαιρία Carmel

καιρόςΚακοκαιρία ΚάρμελθερμοκρασίαΑττικήκακοκαιρίαχιόνια