Ελλάδα|20.12.2021 20:17

Έβρος: Θα κατασκευαστούν άλλα 28 χιλιόμετρα φράχτη μέχρι το 2023

Newsroom

Στα χερσαία σύνορα της χώρας μας και συγκεκριμένα στον Έβρο, ετοιμάζεται ένα νέο κομμάτι φράχτη δίπλα στον ήδη υπάρχων. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Μίνας Καραμήτρου για το Open, οι υπεύθυνοι έχουν διαμηνύσει σε όλους τους τόνους ότι ανεξάρτητα από το αν θα χρηματοδοτήσει η Ευρωπαϊκή Ένωση την κατασκευή του, ο φράχτης θα γίνει ακόμη και με εθνικά κονδύλια.

Το κομμάτι του φράχτη θα εκτείνεται από το Διδυμότειχο μέχρι το Τυχερό και θα έχει μήκος περίπου 26 μέχρι 28 χιλιόμετρα. Μέχρι στιγμής, η Ελλάδα υπολογίζει ότι η κατασκευή αυτού του κομματιού του φράχτη θα στοιχίσει περίπου 56 εκατομμύρια ευρώ, δηλαδή 2 εκατομμύρια ευρώ τα 2 χιλιόμετρα.

Η κατασκευή του, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, θα ξεκινήσει το 2022 και μέσα σε έναν χρόνο, δηλαδή το 2023, θα έχει παραδοθεί. Ο φράχτης θα κατασκευαστεί ακριβώς όπως έχει κατασκευαστεί και το τελευταίο κομμάτι του φράχτη που παραδόθηκε πριν από περίπου έναν χρόνο και μάλιστα όταν γίνει η παράδοσή του νέου κομματιού, θα έχει σφραγιστεί όλο το κομμάτι στα βόρεια σύνορα της χώρας.

Έβροςφράχτηςσύνορα