Ελλάδα|22.12.2021 16:37

Θεσσαλονίκη: Εισαγγελέας για τα πρωτοφανή επεισόδια σε σχολεία του Ωραιοκάστρου

Newsroom

Εισαγγελική παρέμβαση προκάλεσε η καταγγελία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Λυκείου στο Ωραιόκαστρο για περιστατικά βίας που συνέβησαν στο σχολείο.

Ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης παρήγγειλε προκαταρκτική έρευνα, προκειμένου να διερευνηθεί, αν τελέστηκαν τα αδικήματα της διατάραξης λειτουργίας Δημόσιας Υπηρεσίας και της απόπειρας παράνομης βίας. Στο πλαίσιο της έρευνας την οποία θα φέρει εις πέρας η αστυνομία, θα κληθούν να καταθέσουν γονείς, εκπαιδευτικοί, μαθητές και άλλοι εμπλεκόμενοι.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με ανακοίνωση – καταγγελία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Λυκείου Ωραιοκάστρου την τελευταία εβδομάδα σημειώθηκε σειρά πρωτόγνωρων και θλιβερών περιστατικών στα δύο σχολεία, με μαθητές να «μπουκάρουν» σε τάξη φορώντας full face και να προπηλακίζουν καθηγήτρια, μαθητή να απειλεί καθηγητή και άλλους μαθητές να εμποδίσουν την είσοδο του διευθυντή στο σχολείο. Επίσης, έπεσε και αρκετό ξύλο μεταξύ των μαθητών, με αποτέλεσμα ένας εξ’ αυτών να μεταφερθείς το νοσοκομείο.

Ωραιόκαστρομαθητέςσχολείοεισαγγελέας