Ελλάδα|22.12.2021 18:23

Στάθης Παναγιωτόπουλος: Στο κρατητήριο το βράδυ - Έρευνες στα σπίτια του σε Θεσσαλονίκη και Αλόννησο

Newsroom

Σε κρατητήριο του Mεγάρου που στεγάζεται η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης θα περάσει - εκτός συγκλονιστικού απροόπτου - το σημερινό βράδυ ο Στάθης Παναγιωτόπουλος και το πρωί της Πέμπτης 23 Δεκεμβρίου αναμένεται να μεταφερθεί, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, στον εισαγγελέα. Ο τελευταίος θα του ασκήσει ποινική δίωξη και θα του απαγγείλει κατηγορίες.

Το αδίκημα, για το οποίο κατηγορείται πρώην παρουσιαστής των Ράδιο Αρβύλα, είναι σε βαθμό πλημμελήματος, ωστόσο, μπορεί να μετατραπεί και σε κακούργημα, ανάλογα με το μέγεθος των πράξεών του.  

Ο Στάθης Παναγιωτόπουλος έφτασε μόνος του, με το αυτοκίνητό του, λίγο πριν τις 16.00 το απόγευμα της Τετάρτης στο αστυνομικό μέγαρο της Θεσσαλονίκης, όπου τον περίμενε ο δικηγόρος του, προκειμένου να παραδοθεί. Πέρασαν και οι δύο την είσοδο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, όπου στεγάζεται και η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ωστόσο, μετά από λίγο ο δικηγόρος του αποχώρησε.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ερευνούν τα σπίτια του Στάθη Παναγιωτόπουλου σε Θεσσαλονίκη και Αλόννησο, τους ηλεκτρονικούς του υπολογιστές και τα κινητά τηλέφωνα, προκειμένου να βρουν υλικό που σχετίζεται με τα αδικήματα, για τα οποία κατηγορείται.

Να σημειωθεί ότι ο παρουσιαστής διώκεται στο πλαίσιο του αυτοφώρου, μετά από μήνυση που του κατέθεσε κοπέλα, ένα από τα τρία μέχρι στιγμής θύματά του, επειδή ανήρτησε στο διαδίκτυο υλικό με προσωπικές της στιγμές, χωρίς τη δική της συγκατάθεση.

Λύτρας για Στάθη Παναγιωτόπουλο: 9 βίντεο αναρτημένα στο διαδίκτυο

Τις εξελίξεις είχε προαναγγείλει ο δικηγόρος του θύματος του παρουσιαστή που τον κατήγγειλε και υπέβαλε σε βάρος του μήνυση, ανέφερε πως σε βάρος του Παναγιωτόπουλου, μπορεί να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης ακόμη και εντός της ημέρας.

Μία ημέρα αφότου έγινε γνωστή η νέα καταγγελία σε βάρος του Παναγιωτόπουλου από οικογενειακή του φίλη για ροζ βίντεο σε πορνογραφικές ιστοσελίδες με πρωταγωνίστρια την ίδια, ο κ. Λύτρας, μιλώντας στην ΕΡΤ, επεσήμανε πως ο παρουσιαστής ακόμη κι εντός της ημέρας να συλληφθεί και σε περίπτωση που συλληφθεί θα τεθεί αντιμέτωπος με κατηγορίες για πλημμέλημα.

«Μιλάμε για συνολικά 9 βίντεο που ξέρουμε ότι είναι αναρτημένα στο διαδίκτυο», ανέφερε ο κ. Απόστολος Λύτρας, αναφερόμενος στον Στάθη Παναγιωτόπουλο. «Εγώ εκπροσωπώ την κόρη φιλικού του ζευγαριού, που όταν είχαν επαφές και έγινε η καταγραφή των προσωπικών στιγμών τους, ήταν σε πολύ νεαρή ηλικία», προσέθεσε ο δικηγόρος.

Όπως είπε ο Απόστολος Λύτρας, «αυτός ο τύπος έχει θέματα ψυχολογικής και ψυχιατρικής φύσεως και προβλήματα ανασφάλειας, διότι δεν μπορώ να κατανοήσω τον λόγο για να κάνει τέτοιες ενέργειες». «Σε ό,τι αφορά στα θύματα και την "έλξη" για εκείνον, προφανώς έχει παίξει ρόλο η τηλεόραση και η δημοσιότητα του. Έχει εκμεταλλευθεί αυτό που του προσφέρει η αναγνωρισιμότητα του, για να συνάψει τις επαφές».

Ο κ. Λύτρας διευκρίνισε πως μένει να φανεί από την έρευνα εάν η ανάρτηση των ερωτικών βίντεο στο διαδίκτυο είχε και οικονομικό όφελος για τον Στάθη Παναγιωτόπουλο, λέγοντας πως «αν υπήρξε όφελος και το ποσό είναι άνω των 120.000 ευρώ μιλάμε για κακούργημα». Σημείωσε μάλιστα πως «το αδίκημα είναι Αυτόφωρο, δεν έχει σταματήσει το αδίκημα, διαπράττεται κάθε ημέρα. Πρέπει και η Εισαγγελία να λάβει τα μέτρα της», συμπληρώνοντας πως «κάναμε χθες επισήμως την καταγγελία και περιμένουμε να δούμε πως θα αντιδράσει η Δικαιοσύνη».

εισαγγελέαςΣτάθης Παναγιωτόπουλος