Ελλάδα|23.12.2021 16:13

«Ο Σάκης Ρουβάς θα πάρει σε 17 λεπτά όσα θα πάρει ένας γιατρός του ΕΣΥ σε 10 χρόνια»: Ξεσπά το twitter κατά του Μπακογιάννη

Newsroom

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στα social media η 17λεπτη συναυλία του Σάκη Ρουβά την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, χωρίς κοινό, που διοργανώνει ο Δήμος Αθηναίων με κόστος 215.000 ευρώ. Χρήστες του Twitter αντιδρούν με την απόφαση του κ. Μπακογιάννη και υποστηρίζουν πως ένας γιατρός του ΕΣΥ σε όλη του ζωή δεν θα μπορέσει να πάρει τόσα χρήματα όσα ο Σάκης Ρουβάς σε μόλις 17 λεπτά της ώρας.

«Θα ήμουν ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος επί γης αν αυτά τα 215 χιλιάρικα είχαν δοθεί για μακαρόνια με κιμά και διαμονή σε άστεγους του Δήμου Αθηναίων», λέει ένας από τους χρήστες. 

Παράλληλα, κάποιοι λένε πως είναι ντροπή από την πλευρά του καλλιτέχνη που δέχτηκε την πρόταση με δεδομένη την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα. «5 χρόνια στο ΕΜΠ, διάβασμα που δεν τελειώνει ποτέ, χαμένη νιότη στα εργοτάξια με δουλειά απαιτητική, αγχωτική και με ευθύνη, όμως 215000 δεν θα βγάλω σε όλη την υπόλοιπη ζωή μου. Γιατί στην Ελλάδα αυτά τα χρήματα δίνονται μόνο στις "αξίες". Εμείς οι ανάξιοι, τουμπεκί».

Τι απαντούν από το δήμο Αθηναίων

Μετά τον σάλο, συνεργάτες του δημάρχου Αθηναίων Κωστή Μπακογιάννη απαντούσαν ότι τα 215.000 δεν θα είναι η αμοιβή του Σάκη Ρουβά αλλά αφορούν στο συνολικό κόστος της παράστασης στην οποία θα απασχοληθούν περίπου 80 άνθρωποι και στα έξοδα για τη δημιουργία τηλεοπτικού στούντιο στον χώρο του πάρκινγκ έξω από το θέατρο Λυκαβηττού.

ΕΡΤ1δήμος ΑθηναίωνΣάκης ΡουβάςTwitterσυναυλίαΝέα ΔημοκρατίαΚώστας Μπακογιάννηςδημοψήφισμα