Ελλάδα|24.12.2021 07:12

Κορονοϊός: Η Ελλάδα είναι καθημερινά μέσα στην πρώτη δεκάδα με τις περισσότερες απώλειες στην Ευρώπη

Newsroom

Το τρίτο κύμα της πανδημίας σε συνδυασμό με τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων με τη μετάλλαξη Όμικρον έχουν δημιουργήσει ένα εκρηκτικό μείγμα που φέρνουν την Ελλάδα μέσα στην πρώτη δεκάδα των χωρών με τις περισσότερες απώλειες.

Σταθερά μέσα στο τελευταία δίμηνο η Ελλάδα μετράει καθημερινά κατά μέσο όρο 90 νεκρούς. Η μείωση σε 71 νεκρούς την Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου είναι ένα ενθαρρυντικό στοιχείο αλλά σε σύγκριση με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες είναι πολύ υψηλότερα από το μέσο όρο των απωλειών και σε κάθε περίπτωση πολύ υψηλότερα από τα δύο πρώτα κύματα.

Βαρύς φόρος σε ζωές

Δυστυχώς η Ελλάδα πληρώνει με τον πλέον βαρύ τίμημα την άρνηση μεγάλου μέρους του πληθυσμού να εμβολιαστεί και να πειθαρχήσει στα υγειονομικά μέτρα και μάλιστα σε μία περίοδο που η λαίλαπα της μετάλλαξης όμικρον είναι ακόμα μπροστά.

Συναγερμός στην Ιταλία

Στην Ιταλία με σχεδόν πενταπλάσιο πληθυσμό από την Ελλάδα οι απώλειες είναι διπλάσιες από την Ελλάδα και μάλιστα μόλις στις 23 Δεκεμβρίου οι νεκροί έφτασαν και πάλι τους 150 μετά από πολλούς μήνες, γεγονός που αναγκάζει τις υγειονομικές αρχές της γειτονικής χώρας να χτυπήσουν και πάλι καμπανάκια και να εισηγούνται αναβάθμιση των περιοριστικών μέτρων.

Στην 9η θέση με 71 νεκρούς

Στον πίνακα που ακολουθεί και αντλήθηκε από το worldometers, η Ελλάδα μεταξύ 24 ευρωπαϊκών χωρών συν την Ρωσία βρίσκεται στην 9η θέση των ημερήσιων απωλειών με 71 νεκρούς και στην 19η θέση παγκοσμίως.

Στην Ελλάδα έχουν χάσει τη ζωή τους από τον κορονοϊό 20.198 άνθρωποι ενώ τα κρούσματα είναι 1.056.583. 

13η η Ελλάδα στα κρούσματα

Στον πίνακα που ακολουθεί παρουσιάζονται 19 ευρωπαϊκές χώρες συν την Ρωσία με τα περισσότερα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο. Σε αυτόν τον πίνακα η Ελλάδα βρίσκεται στην 13η θέση σχεδόν 13 θέσεις πιο ψηλά από ότι ήταν στο δεύτερο κύμα και 16 θέσεις πιο ψηλά από ότι ήταν στο πρώτο κύμα της πανδημίας.

Πλησιάζουμε τους 2.000 νεκρούς σε 1 εκ. κατοίκους

Μία ακόμα ανησυχητική τιμή που φέρνει την χώρα μας όλο και ψηλότερα στην σχετική λίστα είναι οι απώλειες ζωών σε σχέση με τον πληθυσμό κάθε χώρας. Η Ελλάδα σε αυτόν τον πίνακα βρίσκεται στην 22η θέση πλησιάζοντας τους 2.000 νεκρούς ανά 1.000.000 κατοίκους. Για την ακρίβεια είναι 1.952. Στη χειρότερη θέση σε αυτόν τον πίνακα βρίσκεται η Βουλγαρία με 4.418 νεκρούς ανά 1.000.000 κατοίκους, δηλαδή, 2,5 φορές μεγαλύτερο σε σύγκριση με την Ελλάδα.

ΚορονοϊόςπανδημίαΕυρώπηΕλλάδαμετάλλαξη Όμικρον