Ελλάδα|24.12.2021 09:58

Πλεύρης: Δεν αποκλείουμε περιοριστικά μέτρα στα γήπεδα

Newsroom

Για τα μέτρα που έρχονται στα γήπεδα από τις 3/1/2022 μίλησε ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, ανακοινώνοντας πως θα πάμε είτε σε ένα μικρό ποσοστό προσέλευσης φιλάθλων στους αθλητικούς χώρους είτε σε άδειες εξέδρες. Είπε ουσιαστικά στο Open πως η κυβέρνηση στο μέτωπο των αθλητικών διοργανώσεων εξετάζει πράγματι περιοριστικά μέτρα.

Ο Θάνος Πλεύρης, πιο συγκεκριμένα, είπε στην πρωινή εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του Open: «Όσοι είδαν τη χτεσινή εικόνα στο μπάσκετ σίγουρα στεναχωρήθηκαν. Μιλάω για τον αγώνα μπάσκετ. Όσοι είδαμε χτες τον αγώνα μπάσκετ δε χαρήκαμε με την εικόνα του γηπέδου, που δεν τηρείται κανένα μέτρο, τη μέρα που ανακοινώθηκαν νέα μέτρα. Μπαίνουν εμβολιασμένοι αλλά δε φοράνε μάσκα. Δεν καταλαβαίνω, προτιμούν οι φίλαθλοι να βλέπουν από την τηλεόραση την ομάδα τους και όχι από το γήπεδο;».

Στη συνέχεια ο Θάνος Πλεύρης ανέφερε: «Είμαι φίλαθλος του Ολυμπιακού και χάρηκα για τη νίκη αλλά λυπήθηκα σαν Υπουργός που δεν φορούσαν μάσκα. Αν δεν τηρηθούν τα μέτρα, από 3 Γενάρη θα πάμε σε ένα μικρό ποσοστό φιλάθλων στα γήπεδα είτε καθόλου. Θα βλέπουν είτε τηλεοπτικά την ομάδα τους είτε σε μικρό ποσοστό στα γήπεδα.

Και είναι κρίμα, γιατί ένα 50%-60% φιλάθλων τηρούν τα μέτρα και δεν πρέπει να τιμωρηθούν αυτοί».

«Βλέπουμε ότι σε πολλούς χώρους τηρείται η μάσκα. Δηλαδή τα στοιχεία που έχουμε και για τα θέατρα και για τα σινεμά βλέπουμε ότι τηρείται το μέτρο. Για αυτό το λόγο θα προσπαθήσουμε σε αυτούς τους χώρους να μην υπάρξουν αλλαγές», συμπλήρωσε.

«Στα γήπεδα αντιθέτως - και μην πάμε μακριά, χθες όσοι είδαν το Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός είδαμε δυστυχώς και το βλέπουμε γενικά ότι δυστυχώς οι φίλαθλοι δεν τηρούν το μέτρο της μάσκας. Θα μας υποχρεώσουν οι φίλαθλοι τα μέτρα που θα πάρουμε να είναι περιοριστικά», σημείωσε.

«Υπάρχουν κάποιοι αγώνες να γίνουν. Αν συνεχιστεί αυτό το φαινόμενο θα πάμε με ολιστικά μέτρα στους αγωνιστικούς χώρους δεν θα μπορούν να παρακολουθούν τα παιχνίδια συνολικά ή θα μπορούν να τα παρακολουθούν λίγοι», συμπλήρωσε.

Προειδοποίησε πως αν δεν τηρούν τα μέτρα στους εναπομείναντες αγώνες της χρονιάς τότε από 3 Ιανουαρίου τα μέτρα θα είναι περιοριστικά «στον βαθμό ή να μην υπάρχουν φίλαθλοι ή να υπάρχουν σε πάρα πολύ μικρό ποσοστό».

μάσκαφίλαθλοιγήπεδαΘάνος Πλεύρηςπεριοριστικά μέτρανέα μέτρα