Ελλάδα|28.12.2021 10:08

Κορονοϊός: Αντιεμβολιαστής που πέρασε 18 ημέρες διασωληνωμένος μετάνιωσε και ζητεί συγγνώμη

Newsroom

«Θέλω να ζητήσω συγγνώμη κυρίως στον Θεό, γιατί ίσως με τις απόψεις μου και τις τοποθετήσεις μου πήρα ανθρώπους στον λαιμό μου», ο Νικόλας Αρμανίδης φανατικός μέχρι πρότινος αντιεμβολιαστής, που πέρασε τις γιορτές σε κέντρο αποκατάστασης, αφότου νόσησε με κορονοϊό.

18 μέρες διασωληνωμένος με κορονοϊό

Ο 50χρονος άνδρας περιγράφει τη μάχη που έδωσε με τον κορονοϊό για 18 μέρες διασωληνωμένος, λέγοντας πως οι γιατροί τού έδιναν 1% πιθανότητα να ζήσει. «Δεν παίρνεις χαμπάρι τίποτε. Ξαφνικά έρχεται, χάνεται η γη κάτω από τα πόδια σου και πλέον είναι αργά», λέει και προσθέτει: «Αν βλέπατε τις ακτινογραφίες του θώρακός μου, θα νομίζατε ότι ήμουν 150 χρόνια καπνιστής». Στη συνέχεια ο 50χρονος Νικόλας Αρμανίδης διασωληνώθηκε. «Επέζησα από θαύμα, μου έδιναν 1% πιθανότητα να ζήσω», είπε στην στο  MEGA.

Στο κανάλι μίλησε και ο θεράπων ιατρός του Κωνσταντίνος Στόκκος. Ο γιατρός περιγράφει τη στιγμή που κατάφεραν να τον ξυπνήσουν. «Μόλις συνήλθε σήκωσε τα χέρια του και μας λέει σας ευχαριστώ. Πόση παραπληροφόρηση υπάρχει στο ίντερνετ. Δε ήθελα να εμβολιαστώ. Μόνος του τα έλεγε, σαν να ήθελε να τα βγάλει από μέσα του», λέει ο κ. Στόκκος.

Όπως παραδέχεται ο 50χρονος, δεν ήταν απλά ανεμβολίαστος αλλά και αντιεμβολιαστής, με τη σελίδα του στο Facebook να κατακλύζεται από δεκάδες αναρτήσεις κατά του εμβολίου. «Έτυχε να είμαι αρνητής. Να ασπάζομαι τις προτροπές των ιερέων. Να ακούω τα fake news τα οποία ήταν όλα μια τεράστια απάτη. Είναι όλα ψέματα και θέλω να ζητήσω συγγνώμη κυρίως στον Θεό γιατί ίσως με τις απόψεις μου και τις τοποθετήσεις μου πήρα ανθρώπους στον λαιμό μου. Ίσως κάποιοι άνθρωποι να υποφέρουν εξαιτίας μου αυτήν την στιγμή».

Σήμερα ξεκίνησε να περπατά, αλλά χρειάζεται τουλάχιστον ένα μήνα αποθεραπείας για να επανέλθει πλήρως. Μέσα από το κέντρο αποκατάστασης όπου περνάει τις γιορτές στέλνει το δικό του μήνυμα. «Ας κάνουν την προσευχή και να έχουν το λαδάκι τους, αλλά ας κάνουν και το εμβόλιο. Ας κάνουν το εμβόλιο, ας ακούσουν πρώτα τους επιστήμονες και μετά ας γίνει ό,τι θέλουν. Συν Θεώ να τα κάνουν όλα».

αντιεμβολιαστέςΜΕΘεμβόλιοΚορονοϊός