Ελλάδα|30.12.2021 16:13

Σχολεία: Η απόφαση για αναστολή στις σχολικές εκδρομές

Newsroom

Σχολεία: Αναστέλλονται οι σχολικές εκδρομές για τον περιορισμό της διασποράς του κορoνοϊού όπως ορίζει Κοινή Υπουργική Απόφαση που δημοσιεύτηκε σήμερα Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου.

Στην ΚΥΑ για τα νέα μέτρα αναχαίτισης του κορονοϊού, αναφέρεται πως αναστέλλονται όλες οι σχολικές εκδρομές τόσο εντός όσο και εκτός της Επικράτειας και με κάθε μέσο.

Ολόκληρη η απόφαση ειδικότερα αναφέρει:

Αναστέλλεται η πραγματοποίηση σχολικών εκδρομών με οποιοδήποτε μεταφορικό μέσο εντός και εκτός της Επικράτειας.

Έως τις 10 Ιανουαρίου θα αποφασιστεί και αν θα αλλάξουν τα πρωτόκολλα με βάση τα οποία κλείνει ένα τμήμα σχολείου. Όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στόχος είναι τα σχολεία να ανοίξουν κανονικά. Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση και οι ειδικοί παρακολουθούν μέρα – μέρα τα επιδημιολογικά στοιχεία και όλα θα επανεξεταστούν αν χρειαστεί.

Δεν υπάρχει πρόταση να μην ανοίξουν τα σχολεία

Υπενθυμίζεται ότι στο θέμα των σχολείων και της διασποράς αναφέρθηκε και ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ ειδικότερα ανέφερε πως δεν υπάρχει στο τραπέζι το να μην ανοίξουν τα σχολεία, ωστόσο οι ειδικοί θα συζητήσουν την άλλη εβδομάδα προκειμένου να ληφθούν αν χρειαστεί ορισμένα μέτρα, με αλλαγή των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Σε ερώτηση ποιες θα είναι αυτές οι αλλαγές, ο κ. Πλεύρης δεν θέλησε να απαντήσει, καθώς είπε ότι δεν γνωρίζει το θέμα και περιμένει να ακούσει τους ειδικούς.

σχολείαΚορονοϊόςσχολική εκδρομήυπουργείο Παιδείας