Ελλάδα|30.12.2021 21:00

Κορονοϊός: Σαφάρι ελέγχων από την ΕΛ.ΑΣ για ιδιωτικά πάρτι – Ποια τα πρόστιμα

Newsroom

Εξονυχιστικούς ελέγχους θα πραγματοποιούν την παραμονή και ανήμερα της Πρωτοχρονιάς κλιμάκια της αστυνομίας σε ολόκληρη τη χώρα με στόχο την τήρηση των μέτρων υγειονομικής προστασίας για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού που είναι σε έξαρση. Μάλιστα τα πρόστιμα σε περίπτωση οργανωμένων πάρτι θα είναι πολύ τσουχτερά.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Μίνας Καραμήτρου και του OPEN TV, ήδη στα social media υπάρχουν σελίδες που διαφημίζουν πάρτι για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Οι αναρτήσεις αυτές έχουν μπει στο μικροσκόπιο των Αρχών και οι έλεγχοι που θα πραγματοποιηθούν σε βίλες που έχουν νοικιαστεί για μια ημέρα θα είναι πολλοί και αυστηροί.

«Βαριά» τα πρόστιμα

Μάλιστα σύμφωνα με το ρεπορτάζ, τα πρόστιμα θα είναι τσουχτερά για όσους αποπειραθούν να διοργανώσουν ιδιωτικά πάρτι, αφού αυτά θα κυμαίνονται από 50.000 έως και 200.000 ευρώ.

Σε ό,τι αφορά τα καταστήματα, στην πρώτη παραβίαση των κανόνων θα επιβάλλεται πρόστιμο 5.000 έως και 10.000 ευρώ, στη δεύτερη πρόστιμο από 10.000 έως και 20.000 ευρώ, ενώ στην τρίτη αναστολή λειτουργίας 60 ημερών.

Παράλληλα, στα σκαριά βρίσκεται νομοθετική ρύθμιση με βάση την οποία αν ο ιδιοκτήτης ενός καταστήματος είναι υπότροπος δεν θα μπορεί, ακόμα και με διαφορετικό ΑΦΜ, να ανοίξει κέντρο διασκέδασης ποτέ ξανά.

έλεγχοιπρόστιμαΚορονοϊόςΕΛΑΣΠαραμονή Πρωτοχρονιάς