Ελλάδα|02.01.2022 13:50

Ομηρία στο κέντρο της Αθήνας: Δίωξη για κακούργημα και 5 πλημμελήματα στο δράστη

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε το πρωί της Κυριακής ο 34χρονος που κρατούσε όμηρο το βράδυ της Πρωτοχρονιάς στη σύντροφό του στο κέντρο της Αθήνας και απειλούσε να ανατινάξει την πολυκατοικία με φιάλη υγραερίου

Ο εισαγγελέας του άσκησε δίωξη στον δράστη για το κακούργημα της αρπαγής και πέντε πλημμελήματα, κατοχή εμπρηστικών ειδών, επικίνδυνη σωματική βλάβη, απειλή, οπλοφορία και βία κατά υπαλλήλων.  Ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε στον ανακριτή σπο τον οποίο έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί.

Πώς σημειώθηκε το περιστατικό

Ειδικότερα, ο συλληφθείς το μεσημέρι της Πρωτοχρονιάς μετέβη στην κατοικία της συντρόφου του, στην περιοχή του Γαλατσίου και με σωματική βία την εξανάγκασε να την ακολουθήσει στην οικία του στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, όπου την κράτησε όμηρο, απειλώντας παράλληλα με φιάλη υγραερίου και αναπτήρα να προκαλέσει έκρηξη.

Στην επιχείρηση, που πραγματοποιήθηκε για τη σύλληψή του, κλήθηκε και παρευρίσκετο Εισαγγελικός Λειτουργός, ενώ συμμετείχαν ειδικός διαπραγματευτής και αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.), του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών, της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών και του Τμήματος Ασφαλείας Γαλατσίου.

Σε έρευνα, που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν φιάλη υγραερίου και αναπτήρας.

ΔιώξηεισαγγελέαςαστυνομίαομηρίαΓαλάτσι