Ελλάδα|03.01.2022 20:20

Άρτα: Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει ο 16χρονος που αυτοπυροβολήθηκε - Του αφαίρεσαν το 1/3 του αριστερού πνεύμονα

Newsroom

Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει στο νοσοκομείο της Άρτας ο 16χρονος που αυτοπυροβολήθηκε, όταν διαπίστωσε ότι είχε σκοτώσει τον θείο του κατά τη διάρκεια οικογενειακής εξόρμησης για κυνήγι.

Ο 16χρονος σκότωσε κατά λάθος τον θείο του και στη συνέχεια αυτοπυροβολήθηκε, προκαλώντας ένα εξαιρετικά σοβαρό τραύμα, λίγα χιλιοστά μακριά από την καρδιά του. Όπως ανέφερε στο Mega ο συντονιστής διευθυντής της ΜΕΘ, Χριστόδουλος Ναθαναήλ, ο 16xronow υποβλήθηκε σε μία πολύ δύσκολη χειρουργική επέμβαση, κατά τη διάρκεια της οποίας χρειάστηκε να του αφαιρέσουν το 1/3 του αριστερού πνεύμονα. «Έχει σταθεροποιηθεί η κατάσταση του. Τις επόμενες 48 ώρες πιστεύω ότι θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε στην αποσωλήνωση του. Ελπίζουμε να μην υπάρξει κάποια επιπλοκή», είπε χαρακτηριστικά.

Λίγες ώρες μετά την τραγωδία, ο πατέρας του 16χρονου εισήχθη στο νοσοκομείο με καρδιολογικό πρόβλημα, όπως και η μητέρα του, η οποία μάλιστα είναι έγκυος και προσταθεί να ξεπεράσει το σοκ.

Την ώρα που ο ανήλικος μαθητής παλεύει για τη ζωή και ο 33χρονος θείος του κηδεύεται, ο 58χρονος πατέρας του συνελήφθη για παραμέληση ανήλικου και για παράβαση του νόμου περί όπλων, ενώ η μητέρα του σε λίγες μέρες θα φέρει στον κόσμο το δεύτερο αδερφάκι του. Παράλληλα, ο παππούς του 16χρονου νοσηλεύεται αυτή την στιγμή με σοβαρό καρδιακό πρόβλημα. «Η μαμά του είναι έγκυος 8–9 μηνών στο παιδί. Ελπίζουμε να πάνε όλα καλά, ο Θεός να βάλει το χέρι του, είμαστε σε κρίσιμη κατάσταση όλοι». Η τοπική κοινότητα του Μεσοπύργου Άρτας είναι σοκαρισμένη και όλοι προσεύχονται να σωθεί ο 16χρονος μαθητής.

αυτοπυροβολισμόςκυνήγιειδήσεις τώραΆρτα