Ελλάδα|03.01.2022 20:30

Σχολεία: Την Τρίτη ανακοινώσεις από Πλεύρη μετά τη συνεδρίαση των ειδικών

Δήμητρα Ευθυμιάδου

Στις 14:00 θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη η συνεδρίαση για το άνοιγμα των σχολικών μονάδων και αμέσως μετά θα υπάρξουν ανακοινώσεις από τον υπουργό υγείας Θάνο Πλεύρη. Τόσο στη συνεδρίαση όσο και στις ανακοινώσεις θα συμμετέχει και η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως. 

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η  κυβέρνηση παρά τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού τις τελευταίες ημέρες εξαιτίας της μετάλλαξης Όμικρον, δεν έχει θέσει κανένα ζήτημα για παράταση του ανοίγματος των σχολείων μετά τις 10 Ιανουαρίου. Αντίθετα, έχει θέσει στους επιστήμονες το ερώτημα «με ποια μέτρα πρέπει να γίνει η επιστροφή στα θρανία;».

Νέα υγειονομικά πρωτόκολλα

Οι ειδικοί επιστήμονες της επιτροπής του υπουργείου Υγείας αναμένεται να θέσουν νέα υγειονομικά πρωτόκολλα στα σχολεία προκειμένου η επιστροφή στις σχολικές αίθουσες να γίνει με μεγαλύτερη ασφάλεια. Με βάση τις πληροφορίες εισηγούνται να κλείνει ένα τμήμα εάν εντοπίζονται θετικοί περισσότεροι από το 30% των μαθητών ενός τμήματος. Σημειώνεται ότι μέχρι σήμερα, για να κλείσει ένα τμήματα θα πρέπει να βρεθεί θετικό το 50% της τάξης συν ένας μαθητής. 

Παράλληλα οι επιστήμονες αναμένεται να ζητήσουν από την κυβέρνηση να αυξηθούν τα εβδομαδιαία υποχρεωτικά self test που κάνουν οι μαθητές από 2 σε 3.

Διαφωνία για τα πανεπιστήμια: Τηλεκπαίδευση ζητούν οι ειδικοί και δια ζώσης εκπαίδευση η κυβέρνηση

Σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr οι ειδικοί της επιτροπής επιθυμούν να εφαρμοστεί τηλεκπαίδευση στα Πανεπιστήμια, δηλαδή στα τμήματα και στα μαθήματα όπου αυτό είναι εφικτό.

Ωστόσο, η σκέψη των ειδικών προσκρούει στην ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, η οποία σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, θέλει να υπάρχει δια ζώσης εκπαίδευση και μάλιστα επί ποινή. Αυτό σημαίνει ότι αν δεν παρακολουθούν οι μαθητές δια ζώσης τα υποχρεωτικά μαθήματα, δεν θα μετρά η συμμετοχή τους και θα χάνουν το εξάμηνο.

Σε κάθε περίπτωση, η αυριανή συνεδρίαση παρουσία της Νίκης Κεραμέως αναμένεται να είναι έντονη, καθώς υπάρχουν μεγάλες διαφωνίες ανάμεσα στις δύο πλευρές

Ζήτησαν στοιχεία για νέα κρούσματα στην εκπαιδευτική κοινότητα οι ειδικοί

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ειδικοί έχουν ζητήσει από το υπουργείο Παιδείας όλα τα τελευταία στοιχεία για τον αριθμό των εκπαιδευτικών που έχουν δηλώσει ότι νόσησαν τις τελευταίες ημέρες, ώστε να διαπιστώσουν τη διείσδυση της Μετάλλαξης Όμικρον στην εκπαιδευτική κοινότητα.

νέα μέτραειδήσεις τώραΝίκη ΚεραμέωςΘάνος Πλεύρηςσχολείαανακοινώσειςπανεπιστήμια