Ελλάδα|04.01.2022 09:40

Κορονοϊός: Ο γολγοθάς Ελλήνων στη Γαλλία μετά από ένα θετικό rapid test - «Δεν λάβαμε καμία οδηγία»

Newsroom

Στη γαλλική πρωτεύουσα επέλεξαν να πάνε ταξίδι τις ημέρες των Χριστουγέννων δύο νέα παιδιά, όμως η περιπέτεια που βίωσαν στη συνέχεια με αφορμή ένα θετικό rapid test κορονοϊού πριν την πτήση της επιστροφής, τους έχει προκαλέσει μεγάλη ταλαιπωρία.

Μόνοι σε ξένη χώρα

Η Έφη Νασοπούλου και ο Νίκος Σφουγγαριστός μένουν σε ένα airbnb για την καραντίνα τους, ενώ όπως οι ίδιοι λένε δεν έχουν λάβει καμία οδηγία.

Το ζευγάρι έπρεπε να μείνει στο Παρίσι για 10 ημέρες και να μπει σε καραντίνα. Όπως εξήγησε στο Mega o Νίκος Σφουγγαριστός πλήρωσαν πάνω από 200 ευρώ για να κάνουν τα προβλεπόμενα τεστ, ενώ τα δύο παιδιά αντιμετώπισαν πολλές δυσκολίες για να βρουν κάποιο κατάλυμα να μείνουν. Δεν τους δόθηκε - όπως αναφέρουν - καμία οδηγία και έμειναν περίπου οκτώ ώρες στη βροχή μέχρι να δουν τι θα κάνουν.

«Δεν είχαμε καμία κατεύθυνση ούτε από τη γαλλική κυβέρνηση, ούτε από την ελληνική, ώστε να μείνουμε κάπου αυτές τις δέκα μέρες της καραντίνας» σημείωσε η Έφη Νασοπούλου, προσθέτοντας: «Οι Γάλλοι μας μιλούσαν στα γαλλικά και αρνούνταν να μιλήσουμε στα αγγλικά. Μόνο όταν πήραμε στον αριθμό έκτακτης ανάγκης 112 βρήκαμε κάποια άκρη», είπε επίσης.

«Δυσκολευτήκαμε αρκετά να επικοινωνήσουμε με την ελληνική πρεσβεία» συμπλήρωσε η Έφη Νασοπούλου, υπογραμμίζοντας ότι η μόνη λύση που είχαν ήταν να νοικιάσουν ένα airbnb.

ΚορονοϊόςΠαρίσιειδήσεις τώραrapid testκαραντίναΓαλλία