Ελλάδα|07.01.2022 21:38

Αντιεμβολιαστικές συμβουλές από Ιερείς και μοναχούς

Newsroom

Με αντιεμβολιαστικά μηνύματα και διασπορά ψευδών ειδήσεων, μοναχοί εξακολουθούν να εναντιώνονται σε κάθε λογής μέτρο προστασίας από την πανδημία του κορονοϊού ενώ μάλιστα παρέχουν και συμβουλές σε οικογένειες, τα μέλη των οποίων διαφωνούν για τον εμβολιασμό. 

«Από αγάπη θέλω να σας προστατεύσω και με το ζόρι, με το έτσι θέλω, θέλει να μας εμβολιάσει. Μα δεν είναι αγάπη αυτή!», αναφέρει σε μήνυμά του μοναχός.

Στο βίντεο ο ίδιος μοναχός αναφέρει ότι «εμείς πιστεύουμε στην επιστήμη, αλλά στην επιστήμη που έχει φόβο Θεού. Εδώ, μπορώ να το πω άφοβα, αυτή η επιστήμη με αυτά τα εμβόλια, δεν έχουν φόβο Θεού. Είναι αθεόφοβοι!»

Φτάνουν, μάλιστα, στο σημείο να διατρανώνουν ότι το σύνολο σχεδόν των Αγιορειτών παραμένει ανεμβολίαστο.

«To 95% είναι ανεμβολίαστοι. Αυτή είναι η εικόνα του Αγίου Όρους, για εκείνους που λένε και διαδίδουν διάφορα. Άρα δεν έπεσε το Άγιον Όρος. Κρατάει», δηλώνει ιερέας. 

Ακραίες απόψεις ενστερνίζονται κάποιοι, ακόμη κι όταν βρεθούν να δίνουν μάχη με τον κορονοϊό, όπως ένας 55χρονος ανεμβολίαστος ασθενής στο Αχιλλοπούλειο, ο οποίος υποστηρίζεται με οξυγόνο και σύμφωνα με τον «Ταχυδρόμο» του Βόλου, αφιερώνει το χρόνο του στο να παρακολουθεί βίντεο με αντιεμβολιαστικά μηνύματα.

«Επιτέλους, σταματήστε να παρασύρεστε από ανθρώπους, που πήραν πάνω τους πολύ μεγάλο βάρος θανάτων συναθρώπων μας», σημειώνει την ίδια ώρα ο Μητροπολίτης Δημητριάδος, Ιγνάτιος. 

Στην Κρήτη, ενώπιον του εισαγγελέα αναμένεται να βρεθούν από την επόμενη εβδομάδα αρνητές γονείς από 18 οικογένειες, οι οποίοι έχουν να στείλουν από πέρσι τα παιδιά τους στο σχολείο.

Σύμφωνα με τον Μανώλη Μπελεδάκη, προϊστάμενο πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου, «εχουμε 23 μαθητές, οι 17 είναι στο δημοτικό σχολείο και οι 6 στο νηπιαγωγείο».

Στη Λαμία, η οικογένεια 48χρονης ανεμβολίαστης μητέρας, που έχασε τη μάχη με τον κορονοϊό, αποφάσισε να υποβάλει μήνυση, για να διερευνηθούν οι αιτίες, κάτω από τις οποίες επήλθε ο θάνατός της.

μοναχοίfake newsΚορονοϊόςμετάλλαξη Όμικροναντιεμβολιαστές