Ελλάδα|07.01.2022 23:34

Κορονοϊός: Αποκλιμάκωση κρουσμάτων μέσα σε 2 εβδομάδες προβλέπουν οι ειδικοί

Newsroom

Αποκλιμάκωση των κρουσμάτων κορονοϊού μέσα στις 2 επόμενες εβδομάδες βλέπουν οι ειδικοί. Ο Γκίκας Μαγιορκίνης σχολίασε μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ότι παρατηρείται ήδη μία επιπέδωση της καμπύλης, ενώ η Μίνα Γκάγκα ανέφερε στο Mega ότι «γρήγορα θα πάρουμε τη ζωή μας πίσω».

«Είμαστε στη φάση όπου, βλέπουμε μια επιπέδωση της καμπύλης, είναι νωρίς όμως να το πούμε με ασφάλεια» είπε στον ΣΚΑΪ ο κ. Μαγιορκίνης και πρόσθεσε ότι στο Λονδίνο η αποκλιμάκωση από τα κρούσματα της Όμικρον έχει ήδη ξεκινήσει και μάλιστα από τις νεαρές ηλικίες.

«Δεν ξέρω με σιγουριά, για να πω ότι θα έχουμε αποκλιμάκωση, αλλά το πιο πιθανό σενάριο λέει ότι θα έχουμε αποκλιμάκωση του αριθμού των κρουσμάτων ,τουλάχιστον θα ξεκινήσει από την Αττική, τις επόμενες δύο εβδομάδες» υπογράμμισε και εκτίμησε πως δεν θα δούμε περαιτέρω αύξηση κρουσμάτων το προσεχές διάστημα.

«Αυτό που θα πρέπει να προσέξουμε είναι ότι έχει ξεκινήσει ήδη μια διαδικασία μεταβίβασης στις πιο μεγάλες ηλικίες και αυτό είναι που θα πρέπει να προσέξουμε αυτές τις εβδομάδες», πρόσθεσε.

Γκάγκα: «Θα πάρουμε τις ζωές μας πίσω πολύ γρήγορα»

Από την πλευρά της η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα ανέφερε ότι η αποκλιμάκωση θα φανεί σε δύο με τρεις εβδομάδες, ενώ ξεκαθάρισε ότι εξετάζεται η επιστράτευση γιατρών να εφαρμοστεί και στην Αθήνα.

Η κυρία Γκάγκα αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο να υπάρξει αύξηση των κρουσμάτων τις επόμενες ημέρες, καθώς θα γίνουν πολλά τεστ σε μαθητές που επιστρέφουν στα θρανία. Ωστόσο, δεν θέλησε να κάνει ακριβή πρόβλεψη για τον αριθμό. «Μπορεί να ξεπεράσουμε τις 50.000» σημείωσε ωστόσο.

Για το πενθήμερο της καραντίνας η αναπληρώτρια υπουργός ανέφερε ότι η μετάλλαξη Όμικρον «περνά πολύ γρήγορα». Επίσης, υποστήριξε ότι «Το PCR δεν μας βοηθάει να καταλάβουμε αν κάποιος μεταδίδει, είναι καλύτερο το rapid».

«Νομίζω ότι πρέπει να κάνουμε υπομονή μια, δυο, τρεις εβδομάδες και θα δούμε τα κρούσματα να κατεβαίνουν και θα δούμε τα πράγματα να είναι καλύτερα. Νομίζω θα πάρουμε τις ζωές μας πίσω πολύ γρήγορα» κατέληξε η Μίνα Γκάγκα.

ΚορονοϊόςκρούσματαΜίνα ΓκάγκαΓκίκας Μαγιορκίνηςμετάλλαξη Όμικρον