Ελλάδα|10.01.2022 10:55

Παίδων Πεντέλης - Αντιδράσεις για τη μετατροπή σε εμβολιαστικό κέντρο: «Κλείνουν το νοσοκομείο εν μέσω κορύφωσης»

Newsroom

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η απόφαση να σταματήσουν για έναν μήνα οι εφημερίες στο νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης, προκειμένου αυτό να μετατραπεί σε εμβολιαστικό κέντρο κατά του κορονοϊού για παιδιά. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, παρόλο που οι αρχικές εντολές τόνιζαν πως αυτή η απόφαση θα τεθεί σε ισχύ από σήμερα, υπήρξε οδηγία για να μη βγει το νοσοκομείο από τις εφημερίες μέχρι και την Τρίτη. Ωστόσο, σύμφωνα με τον πρόεδρο των εργαζομένων του νοσοκομείου, δεν υπάρχει καμία γραπτή εντολή για τις αλλαγές παρά μόνο προφορικές οδηγίες.

Οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου, δηλαδή το ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας από τις 9 το πρωί της Δευτέρας για αυτές τις αλλαγές. Σημειώνεται ότι το νοσοκομείο εξυπηρετεί καθημερινά περίπου 300 παιδιά.

Πρόεδρος εργαζομένων: Δεν έχουμε καμία γραπτή ειδοποίηση παρά μόνο προφορικές εντολές

Μιλώντας στο OPEN, ο πρόεδρος των εργαζομένων σημείωσε ότι από την Παρασκευή το μεσημέρι δόθηκε εντολή για προσωρινή αναστολή του νοσοκομείου. «Κλείνει δηλαδή το νοσοκομείο και μέχρι νεοτέρας θα δουλεύουν τα ιατρεία για τα υπόλοιπα ραντεβού. Αυτό ξέραμε μέχρι σήμερα», Ωστόσο υπογράμμισε ότι έχει δοθεί παράταση για την μετατροπή σε εμβολιαστικό κέντρο χωρίς όμως σαφείς οδηγίες.

«Σήμερα το πρωί δόθηκε εντολή να λειτουργήσει κανονικά το νοσοκομείο μέχρι το μεσημέρι της Τρίτης. Δεν έχουμε καμία γραπτή ειδοποίηση παρά μόνο προφορικές εντολές» δήλωσε.

Διευθύντρια ιατρικής υπηρεσίας: Αντί να μοιράσουν τις εμβολιαστικές γραμμές σταματούν τις εφημερίες

Από την πλευρά της η διευθύντρια ιατρικής υπηρεσίας του νοσοκομείου κυρία Κοσταρίδου σημείωσε ότι ο λόγος που σταματούν οι εφημερίες είναι το ότι προέκυψε ανάγκη για δημιουργία επιπλέον εμβολιαστικών γραμμών. Ωστόσο, αντί να τις δημιουργήσουν αναλογικά σε όλα τα νοσοκομεία υπήρξε απόφαση να ανοίξουν όλες στην Πεντέλη και να σταματήσουν οι εφημερίες.

«Το νοσοκομείο εφημερεύει Δευτέρα, Πέμπτη και δεύτερη Κυριακή σε 24ωρη βάση και κάθε μέρα μέχρι το μεσημέρι και αυτό γνωρίζουν όλες οι οικογένειες που εξυπηρετούνται από αυτό το νοσοκομείο. Εμείς δεν μπορούμε να αρνηθούμε τις υπηρεσίες μας στους ασθενείς. Επίσης δεν έχει συζητηθεί με το ιατρικό προσωπικό για εμβολιασμό των παιδιών, δεν υπήρχε καμία συννενόσηση», δήλωσε η κυρία Κοσταρίδου και πρόσθεσε.

«Προέκυψε ανάγκη για 10 εμβολιαστικές γραμμές επιπλέον, όσων ήδη λειτουργούμς -γιατί ήδη εμβολιάζουμε παιδιά με 4 εμβολιαστικές γραμμές- και αντί να τις κατανείμουν εξίσου σε όλα τα παιδιατρικά νοσοκομεία, κάποιος σκέφτηκε να σταματήσει τις εφημερίες του νοσοκομείου για να τις βάλουν και τις 10 εδώ».

«Αγωνιζόμαστε για αν είναι η Πεντέλη το τρίτο παιδιατρικό νοσοκομείο της Αττικής. Αυτό το νοσοκομείο εξυπηρετεί ανατολική Αττική, Λαυρεωτική, Εύβοια και άλλες περιοχές για τους κατοίκους των οποίων είναι πολύ δύσκολο να φτάσουν στα Παίδων του κέντρου της Αθήνας. Εμείς θέλουμε αυτό το νοσοκομείο να είναι και να παραμείνει ανοιχτό. Μακριά από εμάς δοκιμές του τύπου “μήπως πάει και για κέντρο υγείας”», υπογράμμισε η διευθύντρια στης ιατρικής υπηρεσίας. «Μπορούμε να απορροφήσουμε και άλλες εμβολιαστικές γραμμές. Αλλά αυτές οι 10 που πρέπει να δημιουργηθούν πρέπει να μοιραστούν» τόνισε.

«Είναι τραγικό να κλείνει ένα νοσοκομείο εν μέσω κορύφωσης πανδημικού κύματος, τη στιγμή μάλιστα που πλήττονται και τα παιδιά» δήλωσε η ίδια.

Δήμαρχος Παλλήνης - Γέρακα : «Απαράδεκτο να κλείσει το νοσοκομείο - Δεν έχουμε πειστεί για τον λόγο»

Και ο δήμαρχος Παλλήνης Γέρακα, Θανάσης Ζούτσος από την πλευρά του τόνισε ότι είναι απαράδεκτο να κλείσει το νοσοκομείο Παίδων της Πεντέλης, το οποίο εξυπηρετεί την ανατολική Αττική και όχι μόνο. «Είμαστε κάθετα αντίθετοι και δεν έχουμε πειστεί και για τον λόγο» τόνισε.

Μάλιστα ανέφερε ότι η δήμος έχει πάρει την απόφαση να μετατραπούν τα δημοτικά ιατρεία σε εμβολιαστικά κέντρα. «Μέχρι σήμερα δεν μας έχουν απαντήσει και αντί αυτού βλέπουμε να θέλουν να κλείσουν το νοσοκομείο αυτό».

νοσοκομείοΠαίδων ΠεντέληςΚορονοϊόςειδήσεις τώραεμβόλιαπαιδιάεφημερίες