Ελλάδα|10.01.2022 14:30

Κορονοϊός - Κιλκίς: Σκληρή κόντρα για τη δημοτική σύμβουλο που έσπασε την καραντίνα

Ρωμανός Κοντογιαννίδης

Ως ασυνείδητη και εγκληματική ενέργεια χαρακτηρίζει στο ethnos.gr ο δήμαρχος Κιλκίς, Δημήτρης Κυριακίδης, το γεγονός ότι δημοτική σύμβουλος της αντιπολίτευσης, Ελένη Αναστασιάδου, αν και ήταν θετική στον κορονοϊό, χωρίς να έχει αρνητικό rapid test, όπως ισχυρίζεται, βγήκε από το σπίτι της και εμφανίστηκε στο δημαρχείο, προκειμένου να ψηφίσει για υπόθεση του δήμου.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης που ανήκει η συγκεκριμένη δημοτική σύμβουλος, Δημήτρης Αγαθόπουλος, υποστηρίζει ότι η κ. Αναστασιάδου, ούσα εμβολιασμένη, βγήκε από το σπίτι της μετά τη λήξη του πενθήμερου της καραντίνας της και δεν μπήκε στο χώρο της ψηφοφορίας μέχρι να βγει το αποτέλεσμα του rapid test που έκανε στο δημαρχείο. Όπως λέει, μόλις αυτό βγήκε θετικό, έφυγε από το κτίριο κι επέστρεψε στο σπίτι της. Παραδέχεται, ωστόσο, ότι μέχρι να βγει το αποτέλεσμα του rapid test, η κ. Αναστασιάδου βρέθηκε, έστω και για λίγο, στο διάδρομο του κτιρίου του δημαρχείου. 

«Έθεσε σε κίνδυνο τους συναδέλφους της»

Ειδικότερα και σύμφωνα με τον κ. Κυριακίδη, η θετική στον κορονοϊό δημοτική σύμβουλος με τη στάση της ξεκάθαρα καταπάτησε την ισχύουσα νομοθεσία και τα υγειονομικά πρωτόκολλα για την αντιμετώπιση της πανδημίας κι έθεσε σε κίνδυνο τους συνάδελφους της αλλά και όσους συνάντησε, το διάστημα που βρέθηκε έξω από το σπίτι της.

«Ο νόμος λέει ξεκάθαρα ότι, όταν νοσεί ένας εμβολιασμένος, μπορεί να βγει από την καραντίνα, μόνο αν έχει αρνητικό rapid test. Αυτό ισχύει και από εκεί και πέρα είναι θέμα απόδειξης ότι όντως πλέον δε νοσεί. Ήταν εγκληματικό αυτό που έκανε η συνάδελφος κι ο επικεφαλής της παράταξής της την παινεύει και από πάνω. Ήρθε στο δημαρχείο, περιδιάβηκε στους διαδρόμους κι έθεσε σε κίνδυνο, όσους συνάντησε. Δε γνωρίζω αν είχε συμπτώματα, αλλά υπάρχει η πληροφορία ότι έβηχε, όταν ήταν στο δημαρχείο», λέει στο ethnos.gr ο δήμαρχος Κιλκίς στο ethnos.gr.

Παράλληλα, αναφέρει ότι ο Δήμος Κιλκίς καταδικάζει ξεκάθαρα τη συγκεκριμένη ενέργεια κι εξακοντίζει βέλη και προς τον επικεφαλής της παράταξης της κ. Αναστασιάδου. «Ο κ. Αγαθόπουλος είναι φαρμακοποιός και εμφανίζεται ως υπέρμαχος των εμβολίων και των μέτρων αντιμετώπισης του κορονοϊού. Αν αυτοί οι άνθρωποι δεν τηρούν το νόμο, εμείς τι να πούμε; Η ενέργεια αποτέλεσε μια υγειονομική βόμβα και ο Δήμος Κιλκίς καταδικάζει ξεκάθαρα αυτήν την ασυνείδητη και εγκληματική ενέργεια». 

«Κατάπτυστα και υποβολιμαία ψέμματα» 

Από την πλευρά του ο κ. Αγαθόπουλος χαρακτηρίζει στο ethnos.gr ως κατάπτυστα ψέμματα, τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας αναφορικά με τη στάση της δημοτικής συμβούλου και υποστηρίζει ότι η κ. Αναστασιάδου βγήκε από το σπίτι της μετά το προβλεπόμενο πενθήμερο της καραντίνας της. Σημειώνει ακόμα ότι η δημοτική σύμβουλος βρέθηκε για λίγο στο διάδρομο και δεν μπήκε στην αίθουσα που διεξαγόταν η ψηφοφορία. Όταν, δε, το rapid test που έκανε, βγήκε θετικό, επέστρεψε στο σπίτι της.

«Όσα λέγονται είναι ανυπόστατα, κατάπτυστα ψέμματα και υποβολιμαία από τη διοίκηση του δήμου. Η κ. Αναστασιάδου βρέθηκε στο δημαρχείο εν γνώσει του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου. Εγώ τον πήρα τηλέφωνο την Παρασκευή και του ζήτησα η κ. Αναστασιάδου να ψηφίσει με επιστολική ψήφο. Εκείνος μου είπε ότι, εφόσον η πενθήμερη καραντίνα της, ως εμβολιασμένη, τελειώνει το Σάββατο, την Κυριακή μπορεί να ψηφίσει στο δημαρχείο. Η συνάδελφος έκανε rapid test στο δημαρχείο και δεν μπήκε στην αίθουσα, μέχρι να βγει το αποτέλεσμα. Στο διάδρομο βρέθηκε για πολύ λίγο. Μόλις το rapid test βγήκε θετικό, εγώ ο ίδιος της είπα να επιστρέψει στο σπίτι της και εκείνη το έκανε αμέσως. Δυστυχώς, πρόκειται για… δημοσιογραφική απατεωνία, αφού γράφτηκαν χαζομάρες», αναφέρει ο κ. Αγαθόπουλος.

Κορονοϊόςκαραντίναδημοτική σύμβουλοςrapid testΚιλκίςειδήσεις τώρα