Ελλάδα|12.01.2022 12:16

Γιάννης Λαγός: Δεύτερο «όχι» σε αποφυλάκιση

Σοφία Φασουλάκη

Απορρίφθηκε και η δεύτερη αίτηση του καταδικασμένου ως μέλος της διευθυντικής ομάδας της εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή» Ιωάννη Λαγού για αποφυλάκιση, από το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών.

Απών ο Λαγός από το δικαστήριο

Ο καταδικασθείς σε κάθειρξη 13 ετών και 8 μηνών, για διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, δεν έδωσε το παρών στο δικαστήριο,  αλλά εκπροσωπήθηκε από το δικηγόρο του Κωνσταντίνο Πλεύρη.

Το δικαστήριο έκρινε ότι δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις του νόμου για να συζητηθεί η νέα αίτηση. Όπως επεσήμανε ο εισαγγελέας της έδρας, δεν τηρήθηκε το χρονικό διάστημα δύο μηνών μεταξύ των δύο αιτήσεων που έχει υποβάλει ο Λαγος και κατ’ επέκταση, η αίτηση θα πρέπει να απορριφθεί ως απαράδεκτη. Το ίδιο δικαστήριο εξέτασε και την αίτηση της πρώην ανθυπαστυνόμου Βενετίας Πόπορη, η οποία έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 7 ετών και 7 μηνών για ένταξη στην εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή και παράνομη οπλοκατοχή.

Η δικηγόρος της αιτούσας επικαλέστηκε προβλήματα υγείας της καταδικασθείσας, με τον εισαγγελέα να υποστηρίζει ότι δεν είναι τόσο σοβαρά  για να δικαιολογούν υπέρμετρη βλάβη. Για τον λόγο αυτό πρότεινε απόρριψη του αιτήματος, όπως τελικά αποφάσισε και η έδρα κατά πλειοψηφία (4-1).

Γιάννης ΛαγόςΧρυσή Αυγήαποφυλάκισηειδήσεις τώραδικαστήριο