Ελλάδα|13.01.2022 11:04

Κορονοϊός – Σαρηγιάννης: Μπροστά μας η αποκλιμάκωση - Σε δύο εβδομάδες μπορούμε κάτω από 3.000 κρούσματα

Newsroom

Την εκτίμηση πως η Ελλάδα έχει αφήσει πίσω της «τις προβλέψεις για 50.000 κρούσματα» έκανε την Πέμπτη ο καθηγητής Δημοσθένης Σαρηγιάννης μιλώντας για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας και την αποκλιμάκωση των κρουσμάτων.

Ο κ. Σαρηγιάννης μιλώντας στον ΣΚΑΪ τόνισε πως «σε 2 εβδομάδες από τώρα μπορούμε να φτάσουμε κάτω από τα 3.000 κρούσματα». Όπως ανέφερε, η αποκλιμάκωση στα κρούσματα ήρθε κατά 8-10 ημέρες νωρίτερα και «είμαστε σε φάση ύφεσης».

Επεσήμανε, επίσης ότι την Πέμπτη α θα καταγραφούν περίπου «22.000 και κάτι» κρούσματα, συμπληρώνοντας ότι στα τέλη του Ιανουαρίου, «αν διατηρήσουμε τα μέτρα, κι αν τηρήσουμε όπως τα τηρήσαμε φοβούμενοι, μπορούμε να φτάσουμε κάτω από τα 3.000 κρούσματα».

Ερωτηθείς σχετικά, είπε ότι η ηλικιακή ομάδα 18-29 ετών οδήγησε αυτό το κύμα και πέρασε πολύ συχνά ασυμπτωματικά τη νόσο. «Τα κρούσματα ενδεχομένως να ήταν διπλάσια», ανέφερε ο κ. Σαρηγιάννης.

«Η συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα έχει μεγάλη δυνατότητα διασποράς, πρέπει να διατηρηθεί η έλλειψη επαφών», πρόσθεσε, σχολιάζοντας ότι την περίοδο των εορτών, λόγω του φόβου «τελικά όλοι μαζεύτηκαν».

Ο κ. Σαρηγιάννης σημείωσε ότι «πρέπει να συνεχίσουμε το εμβολιασμό», τονίζοντας ότι «παρά το γεγονός ότι η Όμικρον έχει ηπιότερα χαρακτηριστικά, ο κίνδυνος νοσηλειών υπάρχει».

ειδήσεις τώρακρούσματαΚορονοϊόςΔημοσθένης Σαρηγιάννης