ΣτΕ: Οι δικαστικές ενώσεις έχασαν τη μάχη για το πόθεν έσχες
NewsroomΗ Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας απέρριψε την αίτηση δικαστικών ενώσεων που ζητούσαν να ανασταλεί προσωρινά η υποβολή δηλώσεων πόθεν έσχες (περιουσιακής κατάστασης) από τους δικαστικούς και εισαγγελικούς λειτουργούς.
Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το Τμήμα Αναστολών του ΣτΕ, σε σχηματισμό Ολομέλειας, με πρόεδρο της Αικατερίνη Σακελλαροπούλου και εισηγητή τον σύμβουλο Επικρατείας Κωνσταντίνο Κουσούλη, με την υπ' αριθμ. 19/2019 απόφασή του, απέρριψε την αίτηση αναστολής που είχαν καταθέσει οι δικαστικές ενώσεις του Συμβουλίου Επικρατείας, του Ελεγκτικού Συνεδρίου και των Διοικητικών Δικαστών.
Η κυρία αίτηση ακύρωσης θα συζητηθεί την 1η Μάρτιου 2019 στην Ολομέλεια του ΣτΕ.
Στην αίτηση ακύρωσης οι ενώσεις χαρακτηρίζουν ασύμβατες με το σύνταγμα αρκετές από τις ρυθμίσεις που θεσπίστηκαν για το πόθεν έσχες μετά την προηγούμενη απόφαση του ΣτΕ, η οποία είχε μπλοκάρει προ έτους και τον προηγούμενο νόμο.
Ακολουθήστε το ethnos.gr στο Instagram
- Το Ιράν κομμένο στα δύο: Από τα «πάρτι» στα συντρίμμια φυλακών, στα μοιρολόγια για τον Χαμενεΐ
- Τι συμβαίνει με το δημοψήφισμα για ΔΕΘ: «Συνεχίζεται η διαδικασία» λέει ο δήμος - «Παρανομεί» απαντά οργανωτική επιτροπή
- Τα λουκέτα στα ΕΛΤΑ, τα πρακτορεία, ο ξυλοδαρμός εργαζόμενου στο Παγκράτι και οι καταγγελίες για αποτυχημένο σχεδιασμό
- ΕΟΔΥ: Παραιτήθηκε σύσσωμο το Επιστημονικό Συμβούλιο - Όλο το παρασκήνιο