Ελλάδα|17.01.2022 11:04

Πανεπιστημιακή Αστυνομία: Ξεκινά η εκπαίδευση - Πότε θα είναι έτοιμη η μονάδα

Newsroom

Πρεμιέρα για την εκπαίδευση των ειδικών φρουρών που θα στελεχώσουν τις Ομάδες Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων (Πανεπιστημιακή Αστυνομία) σήμερα Δευτέρα 17 Ιανουαρίου.

«Ξεκινά σήμερα η εκπαίδευση των 400 Ειδικών Φρουρών που θα στελεχώσουν τις Ομάδες Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων. Σε τέσσερις μήνες θα είναι έτοιμοι να αναλάβουν καθήκοντα. Με σχέδιο η κυβέρνηση απαντά στο αίτημα της κοινωνίας για ανοιχτά & ασφαλή Πανεπιστήμια», επισημαίνει στην ανάρτησή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Σημειώνεται πως ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, μεταβαίνει σήμερα στην Κομοτηνή, προκειμένου να παραστεί στην έναρξη της εκπαίδευσης των 400 ειδικών φρουρών. «Δεν είναι δυνατόν να στείλουμε Ομάδες Προστασίας των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων χωρίς να έχει προηγηθεί η κατάλληλη εκπαίδευση», ανέφερε σε πρόσφατες δηλώσεις του ο κ. Θεοδωρικάκος και τόνισε: «Αυτά τα παιδιά είναι στο σύνολό τους πτυχιούχοι πανεπιστημίων και θα αναλάβουν τον τομέα ασφάλειας. Είναι η γενιά ανθρώπων που έχουν ζήσει την ταλαιπωρία στο πανεπιστήμιο από μπαχαλάκηδες».

Οι 400 προσληφθέντες είναι 303 άνδρες και 97 γυναίκες. Η εκπαίδευση τους θα διαρκέσει τέσσερις μήνες και περιλαμβάνει θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση.

Αξίζει να σημειωθεί πως το πρόγραμμα καταρτίσθηκε από το Τμήμα Σπουδών και Δημοσίων Σχέσεων της Σχολής Αστυφυλάκων, σε συνδυασμό με τις κατευθυντήριες γραμμές της ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της ΕΛ.ΑΣ. Στη θεωρητική εκπαίδευση περιλαμβάνονται εκτός από τη διδακτέα ύλη κάθε μαθήματος, η ανάπτυξη και η ανάλυση πραγματικών σεναρίων και εικονικών περιστατικών. Σε πρακτικό επίπεδο θα πραγματοποιούνται επισκέψεις εκπαιδευτικών ομάδων της ΕΛ.ΑΣ, με κατάλληλο εξοπλισμό και εκπαιδευτικό υλικό, για να συμβάλει στην επιχειρησιακή τους ικανότητα.

Ιωάννης ΟικονόμουΤάκης Θεοδωρικάκοςπανεπιστημιακή αστυνομίαειδικοί φρουροίεκπαίδευσηειδήσεις τώρα