Ελλάδα|01.02.2019 18:25

Παππάς και Κρέτσος εγκαινίασαν δίκτυο εκπομπής σήματος στην ΕΡΤ

Newsroom

Το ιδιόκτητο δίκτυο εκπομπής σήματος της ΕΡΤ εγκαινίασαν ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς και ο υφυπουργός Λευτέρης Κρέτσος. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο υπουργός ΨΗΠΤΕ δήλωσε: «Ανατρέπουμε μία ακόμη συνέπεια του “μαύρου” και η Δημόσια Τηλεόραση ανακτά το εκτόπισμά της, ισχυροποιεί τη θέση και το ρόλο της, μακριά από λογικές που την ήθελαν παρία». Με τη σειρά του ο κ. Κρέτσος συμπλήρωσε: «Η ΕΡΤ αποκτά το δικό της αυτόνομο και αυτοτελές δίκτυο. Παύει, έτσι, το ιδιότυπο μονοπωλιακό καθεστώς που είχε διαμορφωθεί μέχρι σήμερα».

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς και ο υφυπουργός Λευτέρης Κρέτσος επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή, όπου ενημερώθηκαν και εγκαινίασαν τη λειτουργία του ιδιόκτητου δικτύου μετάδοσης του σήματός της.

Μετά την επιλογή της προηγούμενης κυβέρνησης να ρίξει «μαύρο» στη Δημόσια Τηλεόραση το καλοκαίρι του 2013, που άφησε τον Οργανισμό εκτός ψηφιακής εποχής, και πέντε ανεπιτυχείς προσπάθειες τα τελευταία χρόνια για την προμήθεια πομπών για το ιδιόκτητο δίκτυό της, η ΕΡΤ εξασφάλισε 135 πομπούς επίγειας ψηφιακής ευρυεκπομπής τηλεοπτικού σήματος, έναντι τιμήματος 1,6 εκατ. ευρώ. 

Με αυτόν τον τρόπο, επιτυγχάνεται η αυτονομία της, καθώς και σημαντική εξοικονόμηση πόρων, αφού ως σήμερα κατέβαλε ετησίως στη DIGEA το ποσό του 1,6 εκατ. ευρώ για τη διανομή του σήματός της στην επικράτεια.

Ακολουθήστε το ethnos.gr στο Instagram

ΕΡΤΝίκος ΠαππάςΛευτέρης Κρέτσος