Ελλάδα|18.01.2022 13:00

Δίκη ψευτογιατρού - Μάρτυρας: Μου είπε ότι ήταν πιλότος - Μου πήρε 200.000 ευρώ για μετοχή της Τράπεζας της Ανατολής

Σοφία Φασουλάκη

Δεν έχουν τέλος οι μαρτυρίες των ανθρώπων που έπεσαν θύματα του ψευτογιατρού, η αλλιώς του dr Kontos, ο οποίος εκτός της ιδιότητας του θεραπευτή, είχε, όπως φαίνεται μια ακόμη, αυτή του…πιλότου αλλά και του… επενδύτη. Μάρτυρας στο δικαστήριο υποστήριξε ότι ο «γιατρός» του απέσπασε 200.000 ευρώ, πείθοντας τον να αγοράσει μια μετοχή της «Τράπεζας της Ανατολής».

«Μου τον σύστησε ο κουμπάρος μου, ήταν ιδιαίτερα ευφυής, κοινωνικός και πολύ προσιτός. Μου συστήθηκε με την ιδιότητα του πιλότου, μας έδειχνε βίντεο με πτήσεις αεροπλάνου, πιστεύαμε ότι ήταν άσος πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας» είπε ο μάρτυρας.

Είπε ότι άλλαξε το όνομά του για να μην τον βρει ο Ερντογάν

«Κάποια στιγμή νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο και τον αναζήτησα. Δεν υπήρχε Κόντος στο νοσοκομείο, μου είπαν ότι εκεί νοσηλεύεται ένας Κοντοστάθης. Τον ρώτησα για την αλλαγή του ονόματος και μου είπε ότι είχε γίνει κάτι με τον Ερντογάν και τους Τούρκους και έπρεπε να αλλάξει το όνομά του για να μην τον βρουν οι Τούρκοι», κατέθεσε ο μάρτυρας.

Τον έπεισε να αγοράσει μετοχή της Τράπεζας της Ανατολής για 200.000 ευρώ

Μάλιστα όπως είπε, τον έπεισε να αγοράσει μετοχή της Τράπεζας της Ανατολής έναντι 200.000 ευρώ, κίνηση που θα του γύριζε πίσω τα λεφτά του στο διπλάσιο.

«Του έδωσα στο χέρι μετρητά 100.000 ευρώ και στη συνέχεια, ύστερα από πίεση, άλλα 90.000 ευρώ σε μετρητά. Στην τράπεζα σε λογαριασμό του κατέθεσα άλλα 5.300 ευρώ» είπε ο μάρτυρας, που περιέγραψε τον 48χρονο κατηγορούμενο ως έναν άνθρωπο ιδιαίτερα χειριστικό.

Ζήτησε και κάρτες SIM

Εκτός από τα χρήματα, ο κατηγορούμενος φέρεται να του ζήτησε και κάρτες SIM «για να τα δώσουμε σε γεροντάκια στον Άγιο Όρος. Μάλιστα μου είπε ότι θα κρατήσει αυτός τη μία κάρτα SIM για να μπορεί να επικοινωνεί χωρίς να τον βρίσκουν οι Τούρκοι» είπε ο μάρτυρας και συμπλήρωσε πως οι μήνες περνούσαν και περίμενε πίσω τα χρήματά του, τα οποία δεν ήρθαν ποτέ.

Επέστεψε μόλις 30.000 ευρώ

Πέρασε ένας και πλέον χρόνος και ο κατηγορούμενος του έλεγε ότι ήταν μια στη Ρόδο, μία στην Κύπρο, μία στο Ισραήλ. «Προσπαθούσα να πάρω τα χρήματά μου πίσω και λίγα - λίγα μου επέστρεψε 30.000 ευρώ. Τα υπόλοιπα τα έχασα. Ήμουν χάλια οικονομικά. Το 2020 έμαθα από τα κανάλια γιατί κατηγορείται. Όλοι όσοι τον γνωρίζαμε στην Παιανία χάσαμε τη γη κάτω από τα πόδια μας. Πού να το φανταστούμε; Ζούσε ανάμεσά μας, όλοι για πιλότο τον ξέραμε».

Δεν πήγα στα δικαστήρια για να πάρω κάποια χρήματα πίσω

Όταν ερωτήθηκε από την πρόεδρο του δικαστηρίου αν όλα αυτά τα χρόνια, από το 2013 έως το 2020, πίστευε ότι είχε χάσει τα χρήματά του επειδή δεν τελεσφόρησε η επένδυση ή επειδή εξαπατήθηκε από τον κατηγορούμενο, εκείνος απάντησε: «Ότι εξαπατήθηκα αλλά τι μπορούσα να κάνω; Αν τον πήγαινα στα δικαστήρια, δεν θα μου επέστρεφε τίποτα. Προσπαθούσα να πάρω κάποια χρήματα πίσω. Μπόρεσα μόνο αυτά τα 30.000 ευρώ».

μάρτυραςδίκηψευτογιατρόςπιλότος