Ελλάδα|19.01.2022 15:24

Novartis - Κώστας Βαξεβάνης: Προθεσμία έως τις 18 Φεβρουαρίου

Σοφία Φασουλάκη

Προθεσμία για τις 18 Φεβρουαρίου ζήτησε και πήρε από την ανακρίτρια του Ειδικού Δικαστηρίου, ο Κώστας Βαξεβάνης.

Κατά την έξοδο του από τον Άρειο Πάγο καταχειροκροτήθηκε από περίπου 200 συγκεντρωμένους, ανάμεσα στους οποίους ήταν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης, Χρηστος Σπιρτζης, Χρήστος Γιαννούλης, Γιώργος Τσιπρας, Νικος Παππάς, Κώστας Μπάρκας, ο τομεάρχης Εσωτερικών της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος Κώστας Ζαχαριάδης, ο πρώην υπουργός Γιάννης Μουζάλας και ο Λευτέρης Κρέτσος.

Νωρίτερα προθεσμία έλαβε από την ανακρίτρια Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου για τις 16 Φεβρουαρίου και ο εκδότης Γιάννης Φιλιππάκης.

Υπενθυμίζεται ότι ο Κώστας Βαξεβάνης καλείται να απολογηθεί για τα αδικήματα της συνέργειας σε κατάχρηση εξουσίας, της συνέργειας σε παράβαση καθήκοντος κατά συρροή και της εγκληματικής οργάνωσης - συμμορίας.

Κεντρικό πρόσωπο στην έρευνα, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και οι καταγγελλόμενες παρεμβάσεις του στο έργο της Δικαιοσύνης την περίοδο δικαστικής διερεύνησης του σκανδάλου της φαρμακοβιομηχανίας από τους εισαγγελείς διαφθοράς αλλά και σε υπόθεση εκβιασμού του επιχειρηματία Σαμπυ Μιωνή.

Κώστας Βαξεβάνηςειδήσεις τώρασκάνδαλο Novartis