Ελλάδα|20.01.2022 23:11

Βιασμός 24χρονης στη Θεσσαλονίκη: Οι νέες καταθέσεις που θα ρίξουν φως στην υπόθεση - Τι είπαν οι κατηγορούμενοι

Newsroom

Ιδιαίτερα κρίσιμη, για την εξέλιξη της υπόθεσης ομαδικού βιασμού που καταγγέλλει πως υπέστη η 24χρονη Γεωργία στη σουίτα του πολυτελούς ξενοδοχείου της Θεσσαλονίκης την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, θεωρείται η κατάθεση που θα κάνει την Παρασκευή στην ανακρίτρια. Αυτή θα είναι η τέταρτη κατάθεση της 24χρονης κοπέλας και θα πραγματοποιηθεί παρουσία ψυχολόγου.

Όμως εκτός από την Γεωργία θα καταθέσει η 17χρονη φίλη της που ήταν παρούσα στο πάρτι, ο εργοδότης της και ακόμα ένας φίλος του με τον οποίο πήγαν μαζί στο ξενοδοχείο για να πάρουν την κοπέλα το πρωί της Πρωτοχρονιάς.  Ήταν τα πρώτα άτομα από τον κύκλο της που την αντίκρισαν μετά τα όσα συνέβησαν μέσα στο ξενοδοχείο. Σημειώνεται ότι η κοπέλα έχει κάνει σαφές πως πριν το πάρτι ήταν σε πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν στο σπίτι του εργοδότη της.

Η κοπέλα έχει επαναλάβει στις προηγούμενες καταθέσεις της πως υπέστη βιασμό από τρία άτομα, οι οποίοι φέρεται να είναι οι γόνοι γνωστών επιχειρηματικών οικογενειών, ενώ η ίδια ήταν όχι απλά σε κατάσταση βαριάς μέθης, αλλά ημιλυπόθυμη και ανήμπορη να αντιδράσει. Παράλληλα υποστηρίζει ότι πιθανότατα ναρκώθηκε από χάπι που τοποθέτησε κάποιος σε ποτό που της προσφέρθηκε.

Από την άλλη πλευρά, οι κατηγορούμενοι στις καταθέσεις τους παρουσιάζουν εντελώς διαφορετική εκδοχή με τον Β.Λ, τον μόνο που έχει παραδεχτεί ότι ήρθε σε σεξουαλική επαφή με την κοπέλα, να υποστηρίζει ότι όσα έγιναν ήταν με την πλήρη συναίνεση της.

Πάντως, εμπλεκόμενοι που έχουν κληθεί να καταθέσουν για την υπόθεση έχουν επιβεβαιώσει ότι η κοπέλα ήταν σε εμφανή κατάσταση μέθης. Η ίδια η κοπέλα έχει υποστηρίξει πως τρία άτομα την σταμάτησαν στον διάδρομο ενώ επέστρεφε στο δωμάτιο που είχε κλείσει και στη συνέχεια θυμάται δύο άτομα να στέκονται από πάνω της στο κρεβάτι και την σεκταριστική συνειδητοποίηση το επόμενο πρωί, όταν είδε πεταμένα δίπλα της ανδρικά ρούχα αλλά και χάπια για άνδρες, ενώ εκείνη δεν φορούσε εσώρουχο και δεν θυμάται να το έβγαλε. Κατά την ίδια, υπάρχουν μάλιστα και φωτογραφίες από το σώμα της που δείχνουν ότι την κακοποίησαν.

Σε κάθε περίπτωση, οι τοξικολογικές εξετάσεις που αναμένεται να βγουν σύντομα από ειδικό εργαστήριο της Βέρνης, αν και στάλθηκαν εκεί με μεγάλη καθυστέρηση, αναμένεται να ρίξουν ακόμα περισσότερο φως στην υπόθεση. Η πλευρά της καταγγέλλουσας έχει αναφερθεί σε καθυστερήσεις στην έρευνα της υπόθεσης σημειώνοντας πως η ιατροδικαστική εξέταση έγινε μετά από τρεις ημέρες. Παράλληλα, ο εισαγγελέας έχει ζητήσει και άρση τηλεφωνικού απορρήτου της κοπέλας για τη διερεύνηση της υπόθεσης.

Η πρώτη δήλωση του 27χρονου: Δεν διέπραξα βιασμό

Τις πρώτες του δηλώσεις έκανε ο 27χρονος Β. Λ. ο οποίος ανήκει στα άτομα που κατηγορούνται για ομαδικό βιασμό της 24χρονης Γεωργίας στη Θεσσαλονίκη το βράδυ της παραμονής της Πρωτοχρονιάς σε πολυτελές ξενοδοχείο της πόλης. Ο ίδιος δήλωσε αθώος και μίλησε για το τεκμήριο της αθωότητας. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι η σεξουαλική συνεύρεση έγινε με απόλυτη γνώση και συναίνεση της καταγγέλλουσας.

Ο γόνος γνωστής επιχειρηματική οικογένειας, με δήλωσή του στον ΑΝΤ1 ανέφερε: «Επί πολλές ημέρες τόσο εγώ ως πρόσωπο, αλλά και ολόκληρη η οικογένειά μου διασύρεται, “δικάζεται”, αλλά και “καταδικάζεται”, για μια υπόθεση που εκκρεμεί σε στάδιο προδικασίας ενώπιον της Ελληνικής Δικαιοσύνης. Σε ένα κράτος δικαίου, ο κάθε κατηγορούμενος (οποιοσδήποτε και αν είναι) τεκμαίρεται αθώος, μέχρι να αποδειχθεί πέρα από κάθε αμφιβολία η ενοχή του.

Η μονόπλευρη υιοθέτηση μιας κατηγορίας, χωρίς στοιχειώδη γνώση και διασταύρωση των στοιχείων της δικογραφίας, δεν προάγει τον νομικό μας πολιτισμό και καταστρατηγεί το τεκμήριο αθωότητας.

Εξυπακούεται ότι αυτή είναι η μία και μοναδική αποτύπωση της θέση μου, αφού τόσον εγώ, όσο και ο συνήγορός μου, δεν πρόκειται να συντηρήσουμε την αναπαραγωγή δηλώσεων, απαντήσεων, συνεντεύξεων και σχολίων.



Όσα ανυπόστατα ισχυρίζεται η μηνύτρια, και το έπραξα, γιατί μόνο η Δικαστική Αρχή μπορεί να κρίνει τα πραγματικά περιστατικά. Ωστόσο, μετά τον καταιγισμό των ειδήσεων, που παρουσιάζουν μονόπλευρα την μία εκδοχή, αισθάνομαι την ανάγκη να δηλώσω με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι ουδέποτε διέπραξα "βιασμό" σε βάρος της μηνύτριας, αφού η μεταξύ μας σωματική επαφή έγινε με την απόλυτη γνώση, συναίσθηση και συναίνεσή της (και τούτο αποδεικνύεται από πλείστα στοιχεία της δικογραφίας).

Σέβομαι απόλυτα το δικαίωμα πληροφόρησης, σέβομαι απεριόριστα το δικαίωμα γενετήσιας ελευθερίας του κάθε προσώπου, ζητώ όμως να δημοσιοποιηθούν οι παραπάνω θέσεις μου, αφού βασική αρχή της δημοσιογραφίας είναι η αμφίπλευρη και αντικειμενική ενημέρωση του κοινού.

Ζητώ να αντιμετωπιστώ ισότιμα με την μηνύτρια, να μην προσβάλλεται η προσωπικότητά μου, να μη προβάλλεται καταχρηστικά και εντελώς ταξικά η οικονομική θέση και η κοινωνική κατάσταση της οικογένειάς μου, ως δήθεν στοιχείο σε βάρος μου και να γίνει σεβαστό τεκμήριο αθωότητας. Εξυπακούεται ότι αυτή είναι η μια και μοναδική αποτύπωση της θέσης μου, αφού τόσον εγώ, όσο και ο συνήγορός μου, δεν πρόκειται να συντηρήσουμε την αναπαραγωγή δηλώσεων, απαντήσεων, συνεντεύξεων και σχολίων».

Η κατάθεσή του Β. Λ.

Σημειώνεται ότι ο 27χρονιος και στην κατάθεσή του έχει ισχυριστεί ότι δεν υπήρξε βιασμός της κοπέλας αλλά συναίνεση, όμως όσα ισχυρίζεται έρχονται σε αντίθεση με τις καταθέσεις όχι μονο της κοπέλας αλλά κάποιων εκ των κατηγορουμένων που αναφέρουν ότι η κοπέλα ήταν εμφανώς σε κατάσταση μέθης. Μεταξύ άλλων σύμφωνα με το OPEN 27χρονος Β.Λ έχει ισχυριστεί:

«Τη συνόδεψα μέσα στο δωμάτιο όπου είχαν μείνει 6-7 άτομα και ξεκίνησα να μιλάω μαζί της. Την ρώτησα αν ήθελε να πιει κάτι άλλο και μου απάντησε όχι εκτός από νερό... Αφού αναπτύξαμε μια ευχάριστη διάθεση και υπήρχε ερωτική διάθεση μεταξύ μας, μου πρότεινε να πάμε στο δωμάτιο μου να κοιμηθούμε μαζί. Πήγαμε λοιπόν μαζί στο 602, ξαπλώσαμε στο κρεβάτι, αρχίσαμε να φιλιόμαστε και έχοντας την απόλυτη συναίνεση της σε όλα τα στάδια της ερωτικής μας συνεύρεσης...».

Οι υπόλοιπες καταθέσεις που έρχονται σε αντίθεση

Σε κάθε περίπτωση, διαφορετικές εκδοχές δίνουν οι πρωταγωνιστές της υπόθεσης βιασμού στη σουίτα 401 του πεντάστερου ξενοδοχείου στη Θεσσαλονίκη. Αυτό προκύπτει μέσα από τις καταθέσεις τους στο τμήμα ασφαλείας Λευκού Πύργου. Ο καθένας, από την πλευρά του, προσπαθεί να απεμπλακεί από την υπόθεση, ενώ όπως ισχυρίζονται κανείς δεν γνωρίζει τι συνέβη στη σουίτα , άγριο χάραμα, όταν έκλεισε η πόρτα του πολυτελούς δωματίου και έμειναν οι δυο τους. Δείτε αναλυτικά εδώ όσα κατέθεσαν οι εμπλεκόμενοι.

Έφτασε το δείγμα στη Βέρνη - Σύντομα τα αποτελέσματα των τοξικολογικών

Φως στην υπόθεση αναμένεται να ρίξουν οι τοξικολογικές εξετάσει της κοπέλας. Όπως αποκάλυψε στο ethnos.gr ο Τίμος Φακαλής,  το δείγμα έφτασε σε ειδικά εργαστήρια στη Βέρνη και σύντομα αναμένονται τα αποτελέσματα. Η καθυστέρηση αποστολής στο εξωτερικό του δείγματος ούρων της 24χρονης οφείλεται, στην εναλλάξ νόσηση από κορονοϊό των δύο υπαλλήλων του Εργαστηρίου Ιατροδικαστικής Τοξικολογίας της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Θεσσαλονίκης, όπως υποστήριξαν οι ίδιοι.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr το δείγμα ούρων αν και πάρθηκε την 1η Ιανουαρίου από την Αστυνομία, αυτό στάλθηκε έπειτα από δύο εβδομάδες στο Ινστιτούτο Ιατροδικαστικής του Πανεπιστημίου της Βέρνης.

Το Εργαστήριο Ιατροδικαστικής Τοξικολογίας της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Θεσσαλονίκης που ανήκει στο Υπουργείο Δικαιοσύνης είναι υποστελεχωμένο και διαθέτει μόνο μία οργανική θέση ιατροδικαστή. Στο Εργαστήριο εργάζονται ακόμη μία βοηθός τοξικολόγος και μια παρασκευάστρια που προετοιμάζει τα δείγματα και εκτελεί και χρέη γραμματέως. Οι δύο υπάλληλοι νόσησαν από κορονοϊό εναλλάξ ενώ η βοηθός τοξικολόγος ανάρρωσε και επέστρεψε στα καθήκοντά της μόλις τη Δευτέρα.

κατηγορούμενοιΘεσσαλονίκηκαταθέσειςβιασμός