Βιασμός στη Θεσσαλονίκη - Πορεία συμπαράστασης στο Σύνταγμα με σύνθημα: «Μαζί με τη Γεωργία - Όχι στη συγκάλυψη»
NewsroomΜεγάλη πορεία συμπαράστασης για την 24χρονη Γεωργία που κατήγγειλε τον ομαδικό βιασμό της στο ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, έλαβε χώρα στο Σύνταγμα το απόγευμα της Παρασκευής 21 Ιανουαρίου.
Με κυρίαρχα συνθήματα τα «Μαζί με τη Γεωργία» και «Όχι στη Συγκάλυψη» χιλιάδες γυναίκες, άνδρες και μικρά παιδιά βρεθήκαν μπροστά στη Βουλή για να διαδηλώσουν υπέρ της 24χρονης κοπέλας που δίνει τη δική της δικαστική διαμάχη αλλά και όλων των θυμάτων βιασμού. Μεταξύ άλλων συμμετέχουν στην πορεία συλλογικότητες και φεμινιστικές οργανώσεις.
«Αδερφή μου, εγώ σε πιστεύω» και «Τα πλουσιόπαιδια βιάζουν» ήταν μερικές από τις φράσεις που ήταν γραμμένες στα πανό των συγκεντρωμένων.
Το πλήθος φώναζε για τις συνεχόμενες γυναικοκτονίες που συγκλόνισαν τη χώρα το τελευταίο έτος, με τα συνθήματα «καμία γυναίκα μόνη» και «ούτε μία λιγότερη» να δονούν την ατμόσφαιρα.
- Η καθυστερημένη διάψευση του Μαξίμου για τους Καραμανλή και Σαμαρά, η Βούλτεψη που τάχθηκε υπέρ της επίθεσης στο Ιράν και ο Σάντσεθ που ταλαιπωρεί το ΠΑΣΟΚ
- Η ΕΕ δεν θέλει να συρθεί στον πόλεμο… μπορεί όμως να κάνει αλλιώς;
- Νέα μέτρα στο τραπέζι μετά την κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή: Τι εξετάζει η κυβέρνηση στο πεδίο της οικονομίας
- Σε ακρόαση, 17 μήνες μετά, ΟΣΕ και Hellenic Train για τον Προαστιακό που μπήκε στη γραμμή του Μετρό