Ελλάδα|21.01.2022 23:06

Βιασμός 24χρονης στη Θεσσαλονίκη: Θα μιλήσουν τα κινητά τηλέφωνα και οι τοξικολογικές - Τέσσερις νέες καταθέσεις

Newsroom

Συνεχείς εξελίξεις έχει η υπόθεση ομαδικού βιασμού της 24χρονης Γεωργίας σε πολυτελές ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης την παραμονή Πρωτοχρονιάς. Οι αρχές την Παρασκευή κατάσχεσαν τα κινητά τηλέφωνα και ηλεκτρονικές συσκευές των τριών εμπλεκομένων στην υπόθεση -σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη- ενώ έγιναν και έρευνες στα σπίτια τους

Η 24χρονη κατέθεσε για τέταρτη φορά τα όσα βίωσε μέσα στο ξενοδοχείο σε μία διαδικασία που κράτησε περισσότερο από δύο ώρες και έγινε παρουσία ψυχολόγου. Οι επόμενες ημέρες κρίνονται εξίσου καθοριστικές για την υπόθεση καθώς αναμένονται τα αποτελέσματα των τοξικολογικών της Γεωργίας αλλά και οι καταθέσεις των υπολοίπων προσώπων που βρέθηκαν στο πάρτι της σουίτας.

Η κατάθεση της Γεωργίας

Η νεαρή κοπέλα προσκόμισε τυπωμένα μηνύματα και κλήσεις που έλαβαν χώρα το επίμαχο χρονικό διάστημα, τονίζοντας πως εκείνος που την κάλεσε έγινε πολύ πιεστικός. «Αν και είχα απαντήσει καταφατικά συνέχισε να μου στέλνει μηνύματα ρωτώντας με πότε θα φτάσω στο πάρτι και μου έδινε οδηγίες για το πώς θα μπω στο δωμάτιο», σημείωσε.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της τα στοιχεία αυτά φανερώνουν όλες τις κινήσεις της Γεωργίας αλλά και με ποιον μίλησε η 24χρονη Γεωργία το βράδυ της Πρωτοχρονιάς. «Στη σημερινή της κατάθεση η Γεωργία προσκόμισε νέα στοιχεία, τα οποία επιβεβαιώνουν τα όσα κατήγγειλε, τα όσα κτηνώδη βίωσε στο ξενοδοχείο. Η Γεωργία μίλησε με θάρρος και με το κεφάλι ψηλά. Δεν υπάρχουν αντιφάσεις στις καταθέσεις της», ανέφερε ο κ. Ζιώγας και εν συνεχεία άφησε αιχμές για τις τοξικολογικές εξετάσεις.

Η ίδια η καταγγέλλουσα δήλωσε στους δημοσιογράφους που βρίσκονταν έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης πως το μόνο που ζητά είναι να δικαιωθεί ενώ ευχαρίστησε τον κόσμο για την στήριξη στο πρόσωπό της ενώ για ακόμα μία φορά απήυιυνε έκκληση προς όλες τις γυναίκες που μπορεί να γνωρίζουν κάτι για την υπόθεση κυκλώματος μαστροπείας να μιλήσουν.

Πριν από τη Γεωργία στην ανακρίτρια κατέθεσε ο εργοδότης της, ο οποίος την είχε πάρει από το ξενοδοχείο την επόμενη ημέρα του καταγγελλόμενου βιασμού.

Αιχμές για τις τοξικολογικές

Ο κ. Ζιώγας σημείωσε ότι έχει εμπιστοσύνη στις Αρχές, ωστόσο, άφησε αιχμές για την καθυστέρηση της διενέργειας των τοξικολογικών εξετάσεων. Όπως ανέφερε, αν και τα ούρα ελήφθησαν την ίδια μέρα, καθυστέρησε πάρα πολύ η εξέταση αίματος.

«Περιμέναμε ότι θα είχαμε σήμερα τα αποτελέσματα του αίματος και του DNA, ωστόσο, αυτό δεν έγινε. Περιμένουμε τις τοξικολογικές εξετάσεις, ώστε να αλλάξουν οι κατηγορίες, να γίνουν βαρύτερες και να οδηγηθούν οι ένοχοι στη φυλακή ως προφυλακιστέοι. Τα αποτελέσματα των εξετάσεων θα επιβεβαιώσουν τα όσα κατήγγειλε η Γεωργία. Τα ούρα ελήφθησαν την ίδια μέρα, αλλά έπρεπε να είχε ληφθεί και αίμα», είπε ο κ. Ζιώγας.

Νέα κατάθεση από τον άνδρα που κάλεσε τη Γεωργία στο πάρτι

Το μεσημέρι, οι αστυνομικοί της ασφάλειας στη Θεσσαλονίκη προχώρησαν στην προσαγωγή του Μ.Π., ο οποίος φέρεται να κάλεσε στο πάρτι την παραμονή της Πρωτοχρονιάς την 24χρονη. Ο Μ.Π. κατέθεσε στο πλαίσιο της έρευνας για κύκλωμα μαστροπείας που έχει διατάξει ο εισαγγελέας. Ο άνδρας παρέμεινε για 5 ώρες στο αστυνομικό Μέγαρο ενώ δεν προέβη σε οποιαδήποτε δήλωση κατά την αποχώρησή του.

Κρίσιμες οι μαρτυρίες τριών γυναικών και ενός άνδρα που ήταν στο πάρτι

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega ιδιαίτερα κρίσιμες θα πρέπει να θεωρούνται οι καταθέσεις τριών γυναικών και ενός άνδρα που βρίσκονταν στη σουίτα του ξενοδοχείου εκείνοι το βράδυ και θα κληθούν από τις αρχές για να μιλήσουν για όσα έζησαν.

Σύμφωνα με την εκπομπή LiveNews πρόκειται για άτομα που έμειναν μέχρι και το τέλος του πάρτι και γνωρίζουν την αλληλουχία των γεγονότων και μπορούν να διασταυρώσουν αν οι ισχύουν οι καταθέσεις των κατηγορουμένων.

Αρνείται τα πάντα ο 27χρονος Β.Λ

Από την πλευρά του ο Β.Λ. ο μόνος που έχει επιβεβαιώσει ότι συνευρέθη ερωτικά με την 24χρονη στο πάρτι (η κοπέλα έχει καταγγείλει τρεις άνδρες), δηλώνει αθώος και ισχυρίζεται ότι όλα έγιναν με τη συναίνεση της. Επιπλέον ζητεί να ισχύσει στην περίπτωσή του το τεκμήριο της αθωότητας και να μην επηρεάσει την υπόθεση το οικονομικό στάτους εκείνου και της οικογένειάς του.

Πρώτο βίντεο από τη σουίτα του πάρτι

Μία πρώτη εικόνα μέσα από τη σουίτα 401 του ξενοδοχείου έφερε στο φως της δημοσιότητας το Mega. Οι συμμετέχοντες του πάρτι ακούγονται να γελούν και να μιλούν ενώ η μουσική παίζει δυνατά από ένα φορητό ηχείο.

Σε πλήρη εξέλιξη έρευνες για κύκλωμα μαστροπείας

Την ίδια στιγμή, σε εξέλιξη είναι οι έρευνες για την ύπαρξη διεθνούς κυκλώματος μαστροπείας, τα μέλη του οποίου παρασύρουν κοπέλες -ενδεχομένως και ανήλικες- και αφού τις εθίσουν σε ναρκωτικές ουσίες, τις εκδίδουν κυρίως σε πάρτι όπου συμμετέχουν πλούσιοι.

Την πεποίθησή του ότι το συγκεκριμένο κύκλωμα έχει λάβει διεθνείς διαστάσεις επανέλαβε την Πέμπτη ο δικηγόρος από τη Θεσσαλονίκη Νίκος Διαλυνάς, του οποίου ζητήθηκε η εθελοντική συνδρομή από τον συνήγορο της Γεωργίας, κ. Ζιώγα, ως προς το σχετικό σκέλος της υπόθεσης του βιασμού της 24χρονης στη Θεσσαλονίκη.

Ο ακτιβιστής Ηλίας Γκιώνης, ο οποίος έχει παίξει καθοριστικό ρόλο στο να ξετυλιχθεί η υπόθεση μέχρι αυτό το σημείο, μίλησε στο ethnos.gr για όσα έχει δείξει η δική του έρευνα σχετικά με το κύκλωμα, το οποίο -όπως σημειώνει- έχει άκρες σε πολλές πόλεις της Ελλάδας, στην Κύπρο αλλά ακόμα και στο εξωτερικό.

κατηγορούμενοιβιασμόςειδήσεις τώρακύκλωμαΘεσσαλονίκη