Ελλάδα|23.01.2022 12:17

Κακοκαιρία Ελπίς - Σχολεία: Πώς θα λειτουργήσουν τις επόμενες μέρες

Newsroom

Το απόγευμα της Κυριακής θα γίνουν οι επίσημες ανακοινώσεις για το τι θα γίνει με τα σχολεία λόγω της κακοκαιρίας Ελπίς κάτι το οποίο αναμένεται να συμβεί μετά τη σύσκεψη υπό τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστο Στυλιανίδη. 

Όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων  ο περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης, «μάλλον θα παραμείνουν ανοιχτά τα σχολεία τη Δευτέρα και ίσως κλείσουν συνολικά ή κατά τόπους την Τρίτη, ανάλογα με την εξέλιξη του καιρικού φαινομένου».

Η σχετική απόφαση υπογράμμισε, «αναμένεται να ανακοινωθεί αργότερα, μετά τη σύσκεψη που θα επακολουθήσει με τους συναρμόδιους φορείς για την επανεκτίμηση των δεδομένων».

Νωρίτερα, ο Γιώργος Πατούλης μιλώντας στο OPEN και την εκπομπή «Τώρα ό,τι συμβαίνει», είχε αναφέρει ότι πιθανότερο σενάριο την Τρίτη και ίσως και την Τετάρτη τα σχολεία στην Αττική να είναι κλειστά λόγω της έντονης χιονόπτωσης που αναμένεται. 

Κεραμέως: Μέσω τηλεκπαίδευσης τα μαθήματα σε περίπτωση που κλείσουν τα σχολεία

Για τον τρόπο με τον οποίο θα γίνουν τα μαθήματα σε περίπτωση που κλείσουν τα σχολεία μίλησε στον ΑΝΤ1 η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, σημειώνοντας ότι «δε θα χαθούν τα μαθήματα, καθώς θα γίνουν μαθήματα μέσω τηλεκπαίδευσης, όπως συχνά συμβαίνει ενδεικτικά στη Φλώρινα, λόγω κακοκαιρίας». 

«Θα γίνει η ευρεία σύσκεψη το μεσημέρι, θα ληφθούν οι αποφάσεις και ακολούθως οι περιφερειάρχες και οι δήμοι θα βγάλουν ανακοινώσεις. Προφανώς, προσαρμόζεται η ζωή μας όταν έχουμε ακραίες συνθήκες», ανέφερε χαρακτηριστικά η υπουργός. 

χιονόπτωσηΓιώργος Πατούληςσχολείαειδήσεις τώραΚακοκαιρία ΕλπίςΝίκη Κεραμέως