Ελλάδα|24.01.2022 11:00

Κακοκαιρία Ελπίς: Νησιά ντύθηκαν στα λευκά - Απίστευτες εικόνες

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
Facebook
Naxostimes
Naxostimes
Naxostimes
Naxostimes

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται ο δεύτερος γύρος της κακοκαιρίας Ελπίς που ντύνει στα λευκά όλη τη χώρα. Ήδη τα φαινόμενα είναι έντονα σε Εύβοια και Σποράδες ενώ πρωτόγνωρες εικόνες καταγράφονται σε διάφορα νησιά.

Στη συντονιστική σύσκεψη που έλαβε χώρα την Κυριακή στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας αποφασίστηκε να αποφεύγεται κάθε μη απαραίτητη μετακίνηση για τις επόμενες 48 ώρες ενώ οι πολίτες των περιοχών όπου αναμένονται έντονα και επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα.

Ήδη τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά ενώ οι αρμόδιες αρχές βρίσκονται ήδη σε επιφυλακή για την αντιμετώπιση ενδεχόμενων προβλημάτων. Σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις των μετεωρολόγων, έρχονται «χιονοκαταιγίδες, ενώ ο χιονιάς αυτός προμηνύεται να είναι επικίνδυνος.

Λευκό τοπίο παντού

Στην Εύβοια χιονίζει από τα ξημερώματα της Δευτέρας και τα φαινόμενα είναι έντονα στη Βόρεια και κεντρική Εύβοια και ειδικά στο σημείο του Αγίου, όπου η αστυνομία αναμένεται να κλείσει την Ε.Ο. Χαλκίδας - Αιδηψού για τα βαρέα οχήματα.


Χιόνι μέχρι το κύμα έχει ο δήμος Ιστιαίας Αιδηψού, ενώ με αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στο δήμο.

Όλη τη νύχτα, συνεργεία του δήμου στη Νάξο καταβάλλουν μεγάλες προσπάθειες ώστε να διατηρήσουν ανοικτό το κεντρικό οδικό δίκτυο.

Χιόνια έπεσαν ακόμα και σε παραλιακούς οικισμούς με το θέαμα του χιονιού στρωμένο πάνω στην αμμουδιά να είναι μοναδικό.

Στην Τήνο την Κυριακή το βράδυ, οι επιβάτες του επιβατηγού-οχηματαγωγού πλοίου «ΘΕΟΛΟΓΟΣ Π» κι ενώ βρισκόταν εν πλω, ανοιχτά της Άνδρου με προορισμό το νησί της Τήνου ξεκίνησαν να παίζουν χιονοπόλεμο.

ΕύβοιαΚακοκαιρία Ελπίςειδήσεις τώραΣποράδεςχιονοπτώσεις