Ελλάδα|25.01.2022 11:21

Κακοκαιρία Ελπίς: Το πρωί της Τρίτης ξεκίνησε η μεταφορά των εγκλωβισμένων του τρένου στην Οινόη

Newsroom

Το πρωί της Τρίτης ξεκίνησε μετά από 18 ώρες εγκλωβισμού η μεταφορά των επιβατών του τρένου που είχαν μείνει χωρίς καμία βοήθεια αρχικά στην Τιθορέα και εν συνεχεία στην Οινόη. Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, η αμαξοστοιχία 55 έμεινε ακινητοποιημένη μέχρι και το πρωί της Τρίτης εξαιτίας της κακοκαιρίας.

Επιβάτης της αμαξοστοιχίας περιέγραψε το εφιαλτικό αυτό ταξίδι αναφέροντας ότι «δεκάδες επιβάτες έμειναν χωρίς φαγητό και δεν υπήρχε καμία ενημέρωση στο τρένο» Οι επιβάτες του τρένο έμειναν ακινητοποιημένοι αρχικά για τρεις ώρες στην Τιθορέα και έπειτα στην Οινόη.

Η μεταφορά των επιβατών συνεχιζόταν μέχρι και τις 10:00 το πρωί της Τρίτης. Μεταφέρονται με λεωφορεία του Σταθμού Λαρίσης στην Αθήνα ενώ ακόμα δεν γνωρίζουν αν θα μεταφερθούν σε κάποιο ξενοδοχείο.

Όπως μετέδωσε νωρίτερα στο OPEN επιβάτης της αμαξοστοιχίας, πάνω στον συρμό βρίσκονταν περίπου 300 επιβάτες, οι οποίοι είχαν μείνει χωρίς νερό και τρόφιμα. Η ίδια τόνισε ότι κανένας δεν είχαν λάβει καμία ενημέρωση μέχρι και της 6 το πρωί της Δευτέρας, όπου παρέμεναν κολλημένοι στην Οινόη. Το μόνο που τους έλεγαν από τη 1 το βράδυ είναι ότι θα ερχόταν εκχιονιστικό να καθαρίσει τις γραμμές για να πάνε στην Αθήνα.

Σύμφωνα με όσα κατήγγειλε μια επιβάτης στο OPEN, το τρένο ξεκίνησε στις 14:20 τη Δευτέρα από το Λιανοκλάδι, ωστόσο λόγω των προβλημάτων από την κακοκαιρία σταμάτησε στην Οινόη.

επιβάτεςτρένοκακοκαιρίαΟινόηειδήσεις τώραΚακοκαιρία Ελπίς