Ελλάδα|25.01.2022 14:39

Κακοκαιρία Ελπίς: Κοσμοπλημμύρα στον Προαστιακό - Πηδούν στις γραμμές για να πάνε στο αντίθετο ρεύμα

Newsroom

Κομφούζιο και συνωστισμός επικράτησε το πρωί της Τρίτη 25/1 στον Προαστιακό στον σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας όταν οδηγοί από την Αττική Οδό που είχαν εγκλωβιστεί στα αυτοκίνητά τους λόγω της κακοκαιρίας Ελπίς έσπευσαν να πάνε στον προαστιακό, καθώς δεν ήταν λίγοι αυτοί που προσπάθησαν να βρουν θέση σε έναν συρμό για να επιστρέψουν σπίτι τους με αποτέλεσμα να επικρατεί απίστευτος συνωστισμός.

Μετά τις πολλές ώρες που πέρασαν μέσα στα αυτοκίνητα τους στην Αττική Οδό, πολύς κόσμος μεταφέρθηκε στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» δημιουργώντας μεγάλη κοσμοσυρροή στον Προαστιακό.

Το μοναδικό μέσο σταθερής τροχιάς που φτάνει μέχρι το αεροδρόμιο είναι αυτή τη στιγμή ο Προαστιακός και για αυτό σε ορισμένες περιπτώσεις κάποιοι κατέφυγαν ακόμα και σε ακραία μέσα για να εξασφαλίσουν μια θέση. Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες με κόσμο να πηδά στις γραμμές για να πάνε στο αντίθετο ρεύμα.

«Θα οργανωθούν πυκνά και τακτικά δρομολόγια»

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου ρωτήθηκε για αυτή την κατάσταση που επικρατεί στο αεροδρόμιο με τους εγκλωσβισμένους. «Η προτεραιότητά μας είναι να φτάσουν στα σπίτια τους οι άνθρωποι αυτοί», σημείωσε.

Σύμφωνα με τον ίδιο «η πολιτική προστασία σε συνεργασία με τον προαστιακό θα οργανώσει πυκνά και τακτικά δρομολόγια για να φύγουν από το αεροδρόμιο και από όπου αλλού προσεγγίζουν για να πάνε σπίτι τους οι άνθρωποι αυτοί». «Υπάρχει επικοινωνία για να μπουν οι συρμοί που πρέπει να μπουν» κατέληξε για το ζήτημα ο Γιάννης Οικονόμου.

Κακοκαιρία Ελπίςεγκλωβισμένοιπροαστιακόςειδήσεις τώραΔουκίσσης Πλακεντίας