Ελλάδα|25.01.2022 14:53

Κακοκαιρία Ελπίς: Ποιες περιοχές δεν έχουν ρεύμα στην Αττική - Πότε αναμένεται η αποκατάσταση των βλαβών

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI
ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI
ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI
ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI
ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI
ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI
ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Σοβαρά προβλήματα ηλεκτροδότησης λόγω της κακοκαιρίας Ελπίς εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν πολλές περιοχές στην Αττική αλλά και την υπόλοιπη επικράτεια. Ο υπουργός Ενέργειας Κώστας Σκρέκας από την πλευρά του ανέφερε πως στην πλειοψηφία τους οι βλάβες αναμένεται να αποκατασταθούν μέχρι το τέλος της ημέρας.

Κακοκαιρία Ελπίς: Ποιες περιοχές δεν έχουν ρεύμα

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΔΕΔΔΗΕ:

  • Στα νησιά έχουν αποκατασταθεί οι βλάβες πλην ενός οικισμού στο Ηράκλειο, ενός στα Χανιά, τμήμα ενός χωριού στη Νάξο και μιας τουριστικής περιοχής στη Σέριφο. 
  • Στη Στερεά Ελλάδα, προβλήματα ηλεκτροδότησης εντοπίζονται στον Άγιο Κωνσταντίνο, σε 4 οικισμούς στη Λιβαδειά, έναν στη Θήβα, 3 στη Βοιωτία και 10 στην Αταλάντη. 
  • Στη Βόρεια Εύβοια 6 οικισμοί δεν έχουν ρεύμα και στη Νότια Εύβοια 15. 

Όπως ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος του ΔΕΔΔΗΕ, Αναστάσιος Μάνος μέχρι το βράδυ η συντριπτική πλειονότητα των βλαβών σε αυτές τις περιοχές θα έχει αποκατασταθεί. Στην Αττική επιδιορθώνονται οι βλάβες σε 37 γραμμές. 

  • Οι περιοχές που αντιμετωπίζουν προβλήματα, όχι στο σύνολό τους, αλλά σε γειτονιές:
  • Αγία Παρασκευή, Παπάγου, Χολαργό, Χαλάνδρι 
  • Αποκαθίσταται σταδιακά η ηλεκτροδότηση σε Παλαιό Ψυχικό και Φιλοθέη 
  • Πιο εκτεταμένα προβλήματα παρατηρούνται στην Ανατολική Αττική και συγκεκριμένα: Νέα Μάκρη, Πικέρμι, Καλέντζι, Γραμματικό, Βουτζά, Λαύριο, Κερατέα, Κάτω Σούλι και Μαραθώνα. 

Ωστόσο, όπως επισήμανε ο επικεφαλής του ΔΕΔΔΗΕ σε αυτές τις περιοχές η αποκατάσταση είναι δυσκολότερη λόγω της πολύ δύσκολης π[πρόσβασης στα σημεία που εντοπίζονται τα προβλήματα.

«Από χθες το βράδυ μέχρι σήμερα έχουν μειωθεί κατά 50% οι περιοχές περιοχών που δεν είχαν ρεύμα. Στόχος της ημέρας είναι να αποκαταστήσουμε το μεγαλύτερο μέρος του δικτύου μέσης τάσης», ανέφερε χαρακτηριστικά.  Τέλος, επισήμανε ότι στις 6 το απόγευμα και στις 11 το βράδυ θα υπάρξουν νεότερες ενημερώσεις για τη σχετική πρόοδο των εργασιών. 

διακοπή ρεύματοςΚακοκαιρία Ελπίςδιακοπές ρεύματοςειδήσεις τώραΔΕΔΔΗΕ