Ελλάδα|03.02.2019 11:16

Με κομμένο ρεύμα 4 οικογένειες στη Ζαγορά

Newsroom

Με… δανεικό ρεύμα από τον γείτονα ή με παράνομες επανασυνδέσεις από στύλους της ΔΕΗ ζουν τέσσερις οικογένειες στο δήμος Ζαγοράς του νομού Μαγνησίας. 

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο της περιοχής Απόστολο Κοντογιώργο στο δήμο Ζαγοράς έχουν καταγραφεί τέσσερις οικογένειες οι οποίες έχουν κομμένο ρεύμα και μάλιστα κάποιες για περισσότερο από έναν χρόνο. Οι συγκεκριμένες οικογένειες έχουν ήδη κάνουν αίτηση στο πρόγραμμα επανασύνδεσης της ηλεκτροδότησης νοικοκυριών με χαμηλά εισοδήματα που έχουν αποκοπεί λόγω οφειλών το οποίο τρέχει το υπουργείο Περιβάλλοντος και έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα.

«Δεν ξέρω πώς ζουν αυτές οι οικογένειες. Μπορεί τυπικά να έχει κοπεί το ρεύμα τους, ίσως όμως να παίρνουν ρεύμα από το γείτονα είτε από κάποιο στύλο της ΔΕΗ. Αυτό δεν το ξέρω. Το σίγουρο είναι ότι έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση και θα ηλεκτροδοτηθούν κανονικά» είπε στο ethnos.gr ο αντιδήμαρχος Ζαγοράς.

Μεταξύ αυτών βρίσκεται και μία οικογένεια η οποία φέρεται να έχει δίδυμα βρέφη ενός έτους παρελθόν είχαν καταφύγει σε παράνομες επανασυνδέσεις ρεύματος, με αποτέλεσμα η ΔΕΗ να προχωρήσει σε ξήλωμα της παροχής ρεύματος. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η οικογένεια ζει στο σκοτάδι από τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Οι περισσότερες οικογένειες στο δήμο Ζαγοράς είναι αγροτικές και αρκετά σπίτια είναι αρκετά απομακρυσμένα. 

Ζαγοράηλεκτρικό ρεύμαοικογένεια