Ελλάδα|26.01.2022 11:26

Κακοκαιρία Ελπίς: Ποιες περιοχές έχουν προβλήματα στην ηλεκτροδότηση

Newsroom

Περί το 90% των βλαβών στη μέση τάση, έχει αποκατασταθεί, ανέφερε ο πρόεδρος των τεχνικών της ΔΕΗ, με φόντο τις ζημιές που προκάλεσε η κακοκαιρία Ελπίς στο δίκτυο ηλεκτροδότησης. Ωστόσο, σύμφωνα με καταγγελίες κατοίκων, σε ορισμένες περιοχές δεν έχει αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση εδώ και 36 ώρες.

Στις περιοχές Μαραθώνας, Γραμματικό, Καλέντζι, Κάτω Σούλι και στα Μεσόγεια εντοπίζονται αυτήν την ώρα τα σημαντικότερα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση. Το πρωί παρέμεναν εκτός 4 γραμμές από τις 79 γραμμές μέσης τάσης που είχαν τεθεί εκτός λειτουργίας κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας.

Ωστόσο, πέρα από τις σοβαρές βλάβες που σχετίζονται με γραμμές μέσης τάσης, υπάρχουν μικρότερες μεμονωμένες βλάβες σε όλη την Αττική.

«Αποκαταστάθηκε πάνω από το 90% των βλαβών»

«Έχουμε καταφέρει να αποκαταστήσουμε την μέση τάση σε πάνω από το 90% των προβλημάτων. Χθες είχαμε 1.045 υποσταθμούς εκτός τάσης, σήμερα έχουμε περίπου 65 – 70 υποσταθμούς εκτός τάσης. Θα γίνει μια τεράστια προσπάθεια να αποκατασταθεί το πρόβλημα. Συγχρόνως κάνουμε έκκληση οι πολίτες να καλούν στο 11500 αν εξακολουθούν να έχουν βλάβη στην ηλεκτροδότηση», τόνισε στην ΕΡΤ ο Κώστας Μανιάτης, πρόεδρος της Ένωσης Τεχνικών ΔΕΗ.

Ωστόσο πολίτες καταγγέλλουν πως παραμένουν χωρίς ρεύμα ακόμη και 36 ώρες μετά τη διακοπή ρεύματος. Ενδεικτικά, περιοχές στην Ραφήνα, την Καλλιτεχνούπολη, το Πικέρμι, τη Λούτσα, την Άνω Γλυφάδα, δεν έχουν δει ακόμα αποκατάσταση των βλαβών.

36 ώρες χωρίς ρεύμα

Την Τετάρτη το πρωί μία κάτοικος Παιανίας μίλησε στο Mega και περιέγραψε την περιπέτειά της καθώς είναι 36 ώρες δίχως ρεύμα.

«Είμαστε 36 ώρες χωρίς ρεύμα, με μωρό παιδί, με ηλικιωμένη γυναίκα με προβλήματα υγείας, ανάβουμε τα ρεσό για να ζεστάνουμε τα χέρια μας. Ο δήμος δεν έχει περάσει να ανοίξει το δρόμο, ό,τι κάνουμε μόνοι μας, φορτίζουμε τα κινητά μας στο αυτοκίνητο, και είμαστε αποκλεισμένοι 200 μέτρα από τη λεωφόρο Λαυρίου. Μέχρι χθες το απόγευμα δεν είχε ρεύμα όλη η περιοχή. Εμάς μας έχουν αφήσει στο έλεος», σημείωσε χαρακτηριστικά η κ. Δήμητρα.

«Ανάβουμε μια σόμπα υγραερίου ίσα ίσα για να αλλάξουμε καμία πάνα. Στο δήμο Παιανίας δε σηκώνουν το τηλέφωνο. Επικοινώνησα μέσω social media με δημοτική σύμβουλο και μου είπε ότι είναι πολλά τα σημεία που δεν έχουν ρεύμα και να κάνουμε υπομονή», κατέληξε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό.

κακοκαιρίαειδήσεις τώραδιακοπές ρεύματοςΚακοκαιρία Ελπίςδιακοπή ρεύματος