Ελλάδα|26.01.2022 11:54

Κακοκαιρία Ελπίς: Εγκλωβισμένοι οι κάτοικοι του Χαλανδρίου – Χωρίς ρεύμα εδώ και μέρες, με κλειστούς δρόμους από το χιόνι

Newsroom

Η κακοκαιρία Ελπίς προκάλεσε αναμφίβολα σοβαρά προβλήματα, με αποτέλεσμα δύο ημέρες τώρα να παραλύσει το λεκανοπέδιο της Αττικής. Ωστόσο ο κρατικός μηχανισμός φαίνεται πως απουσιάζει, καθώς χιλιάδες πολίτες δεν έχουν ρεύμα 36 ώρες μετά τις διακοπές. Παρά τις διαβεβαιώσεις της ΔΕΔΔΗΕ πως θα αποκατασταθούν οι βλάβες το συντομότερο δυνατό, πολλοί είναι αυτοί που προς το παρόν ζουν στα σκοτάδια.

Ενδεικτική είναι η κατάσταση στο κέντρο του Χαλανδρίου, όπως μετέδωσε και ο τηλεοπτικός σταθμός OPEN. Τα κλαδιά, υπό το βάρος του χιονιού έχουν πέσει στις γραμμές του ηλεκτρικού, με αποτέλεσμα γυμνά καλώδια βρεθούν στο δρόμο με τον κίνδυνο να είναι πολύ μεγάλος για τους περαστικούς.

Επιπρόσθετα, πολλοί μικροί δρόμοι ακόμα έχουν απάτητο χιόνι, δείγμα του ότι δεν έχουν περάσει εκχιονιστικά για να τους καθαρίσουν. Και φυσικά οι αποκλεισμένοι δρόμοι δεν επιτρέπουν στους κατοίκους να πάρουν τα αυτοκίνητά τους ώστε να πάνε σε κάποιο φιλικό ή συγγενικό σπίτι με ρεύμα για να ζεσταθούν. Με άλλα λόγια, εν έτη 2022, οι πολίτες είναι εγκλωβισμένοι στα ίδια τους τα σπίτια! Χωρίς ηλεκτρικό, συνεπακόλουθα χωρίς θέρμανση, σε τριτοκοσμικές συνθήκες, με τους κατοίκους για να ζεσταθούν να αναγκάζονται να φορούν ό,τι έχουν εύκαιρο στην ντουλάπα τους.

Βολές Δημάρχου Χαλανδρίου κατά της Περιφέρειας

Ο Σίμος Ρούσσος, σε παρέμβασή του στο OPEN, σημείωσε πως η ΔΕΔΔΗΕ έχει πρόβλημα εδώ και ημέρες. Είπε πως έχει απευθυνθεί έκκληση προς τον διαχειριστή για επιδιόρθωση των βλαβών, χωρίς ανταπόκριση. Είπε πως τα εκχιονιστικά μηχανήματα βρίσκονται στους δρόμους και καταβάλουν υπερπροσπάθειες. Ο ίδιος επεσήμανε πως τα μηχανήματα του Δήμου επιχειρούν σε δρόμους αρμοδιότητας της Περιφέρειας Αττικής και κατήγγειλε πως η Περιφέρεια άφησε κλειστή την Λεωφόρο Πεντέλης. Απηύθυνε δε έκκληση στους κατοίκους να μην κυκλοφορούν άσκοπα στους δρόμους με τα αυτοκίνητά τους για να μην εμποδίζουν τα εκχιονιστικά.

«Έχω επικοινωνήσει με την αντιπεριφερειάρχη από προχτές, ζήτησαν να καθαριστούν οι δρόμοι αρμοδιότητας της Περιφέρειας. Να σταματήσει η πολιτική σκοπιμότητα της Περιφέρειας ενάντια στο Δήμο Χαλανδρίου. Ευθέως καταγγέλλω την Περιφέρεια ότι άφησαν δρόμους δικής της αρμοδιότητας κλειστούς με αποτέλεσμα ο δήμος να ασχολείται με αυτούς τους δρόμους και όχι με το οδικό δίκτυο της πόλης», είπε ο κ. Ρούσσος.

Τι ισχυρίζεται η ΔΕΔΔΗΕ

Από την πλευρά της, η ΔΕΔΔΗΕ ισχυρίζεται πως οι ζημιές στο δίκτυο ηλεκτροδότησης επηρεάζουν αυτήν την ώρα 3.000 νοικοκυριά, έναντι 200.000 περίπου που είχαν μείνει χωρίς ρεύμα τη Δευτέρα, εξαιτίας της κακοκαιρίας.

Σύμφωνα με τον ΔΕΔΔΗΕ, αυτή την ώρα συνεχίζονται οι εργασίες σε 4 γραμμές στις περιοχές Κάτω Σούλι, Γραμματικό, Σχοινιά και Πικέρμι ενώ ταυτόχρονα τα συνεργεία συνεχίζουν εργασίες αποκατάστασης σε πλήθος μεμονωμένων βλαβών σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Ο ΔΕΔΔΗΕ επαναλαμβάνει τη σύσταση σε όσους καταναλωτές εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν προβλήματα ηλεκτροδότησης, να επικοινωνήσουν άμεσα με τον ΔΕΔΔΗΕ τηλεφωνικά στο 800 400 4000, 11500 ή 2111900500 ή να το δηλώσουν μέσω της εφαρμογής MyDEDDiE από το κινητό τους (Android και iOS) ή και μέσω υπολογιστή από την ιστοσελίδα του ΔΕΔΔΗΕ στο Online Δήλωση Βλάβης (deddie.gr)

Χαλάνδριειδήσεις τώραΔΕΔΔΗΕδιακοπή ρεύματος