Ελλάδα|27.01.2022 13:46

Γιατί καθυστερούν τα δρομολόγια ηλεκτρικού και Προαστιακού

Newsroom

Στις βλάβες στους συρμούς τις ημέρες της κακοκαιρίας αποδίδει η διοίκηση της ΣΤΑΣΥ (Σταθερές Συγκοινωνίες) τις καθυστερήσεις, οι οποίες σημειώνονται από το πρωί στα δρομολόγια της Γραμμής 1 του Μετρό (πρώην ηλεκτρικός σιδηρόδρομος), ενώ την ίδια στιγμή καθυστερήσεις έχουν και τα δρομολόγια του Προαστιακού της Αθήνας. 

Σύμφωνα με ενημέρωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, οι καθυστερήσεις στον Προαστιακό οφείλονται σε φωτιά σε λάστιχα επί της γραμμής στο ύψος του Ασπροπύργου.

Οσον αφορά τα δρολόγια του ηλεκτρικού, σε ανακοίνωσή της η ΣΤΑ.ΣΥ. ζητά την κατανόηση του επιβατικού κοινού, για τα προβλήματα που καταγράφονται από το πρωί στην κυκλοφορία στη Γραμμή 1 του Μετρό.
Επισημαίνει ότι οι μεγαλύτερες χρονοαποστάσεις στη συχνότητα των δρομολογίων, οφείλονται στις συσσωρευμένες βλάβες, που σημειώθηκαν σε συρμούς τις ημέρες της κακοκαιρίας, καθώς ήταν επιτακτική η κίνησή τους στο δίκτυο επί 24ωρου βάσης, προκειμένου αυτό να παραμείνει ανοιχτό, σε συνδυασμό με την αδυναμία προσέλευσης εργαζομένων της εταιρείας στην
τεχνικοεπισκευαστική βάση.


Η εταιρία σημειώνει ότι γίνονται συνεχείς προσπάθειες για την αποκατάσταση των βλαβών και την ομαλοποίηση των δρομολογίων.

ΤΡΑΙΝΟΣΕπροαστιακόςδρομολόγιαηλεκτρικόςειδήσεις τώραφωτιάμετρό