Ελλάδα|28.01.2022 16:18

Κακοκαιρία Ελπίς - Νοσηλεύτριες συγκινούν: «Εξαντλήσαμε τους εαυτούς μας, η σύγκριση με το επιτελικό κράτος είναι ολέθρια»

Newsroom

Τεράστια ήταν τα προβλήματα που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν τα νοσοκομεία της Αττικής από το ξέσπασμα της κακοκαιρίας «Ελπίς», η οποία ουσιαστικά παρέλυσε την Αττική για περισσότερες από δύο ημέρες. Πολλοί ήταν οι γιατροί και ο νοσηλευτές που έκαναν συνεχόμενες βάρδιες για 48και πλέον ώρες, καθώς οι αντικαταστάτες τους δεν μπορούσαν να φτάσουν στα νοσοκομεία εξαιτίας του παγετού και του χιονιού που είχαν καλύψει τους δρόμους και έτσι εκείνοι κλήθηκαν να καλύψουν τις βάρδιές τους.

Η φωτογραφία που ανάρτησε η νοσηλεύτρια Νίνα Μποστατζόγλου στο προσωπικό της προφίλ στο Facebook στην οποία απεικονίζεται εκείνη με άλλες 6 νοσηλεύτριες συγκινεί. «Και τώρα που πέρασαν τα δύσκολα, δυο λόγια για τα γελαστά μάτια της φωτογραφίας.
Μία μητέρα ανηλίκου που ήταν στο πόστο της για πάνω από 48 ώρες, μία μητέρα δύο ανήλικων που έκανε δύο συνεχόμενες νοσηλευτικές βάρδιες. Τέσσερα κορίτσια χωρίς καν μόνιμη δουλειά, που αποκλείστηκαν στο νοσοκομείο, και δούλεψαν και το επόμενο πρωί», γράφει η νοσηλεύτρια για τα πρόσωπα της φωτογραφίας και προσθέτει.

 

«Από τη φωτογραφία λείπει μία ακόμη φυσικοθεραπεύτρια /νοσηλευτρια που έκανε επίσης διπλή βάρδια, όπως και η κυρία της καθαριότητας, που παρέμεινε αποκλεισμένη μία μέρα στο νοσοκομείο (χωρίς φυσικά ουδεμία κεντρικής φύσεως πρόνοια τι θα φάει ή πού θα ξεκουραστεί για λίγες ώρες) η οποία συνέχισε και εκείνη αγόγγυστα να τακτοποιεί το χάος που μας περιτριγύριζε».

Εν συνεχεία, συγκρίνει τη φροντίδα που παρήχαν εκείνες στους ασθενείς που χρειάστηκαν νοσηλεία τις δύσκολες αυτές ώρες με εκείνη που έδειξαν «κρατικοδίαιτα στελέχη του επιτελικού κράτους» και καταλήξει πως «η σύγκριση είναι ολέθρια».

«Όλες εμείς (και όχι μόνο) εξαντλήσαμε τους εαυτούς μας για να κάνουμε το καθήκον μας: να φροντίσουμε τους ασθενείς μας, παρέχοντας τους την καλύτερη περίθαλψη. Στον αντίποδα, πάσης φύσεως κρατικοδίαιτα στελέχη του “επιτελικού Κράτους” που δεν φρόντισαν ούτε τα βασικά... η σύγκριση είναι ολέθρια», γράφει χαρακτηριστικά.

κακοκαιρίανοσοκομείανοσηλεύτριεςειδήσεις τώραΚακοκαιρία Ελπίς