Ελλάδα|29.01.2022 23:45

Κακοκαιρία Ελπίς: Ανθρωπιά και αλληλεγγύη άφησαν τα ίχνη τους στο χιόνι

Newsroom

Η ελπίδα δεν χάθηκε στην κακοκαιρία. Μικροί, καθημερινοί ήρωες με μεγάλη καρδιά και δύναμη απέδειξαν ότι η ανθρωπιά και η αλληλεγγύη μπόρεσαν να ξεπεράσουν ακόμη και τα ισχυρά καιρικά φαινόμενα. Όταν ο Νίκος Σκουρής σταμάτησε με το τζιπ για να ρωτήσει έναν άντρα εν μέσω χιονoθύελλας αν χρειαζόταν βοήθεια, δεν μπορούσε να φανταστεί τι θα ακολουθούσε. Μία ολόκληρη οικογένεια παρέμενε εγκλωβισμένη για 7 ώρες στην Αττική Οδό. Μέσα στο αυτοκίνητο κι ένα βρέφος μόλις πέντε μηνών.

Η ομάδα της ΟΠΚΕ απεγκλώβισε χιλιάδες άτομα το βράδυ της Δευτέρας, ανάμεσά τους κι έναν γιατρό με προβλήματα καρδιάς. Για να φτάσουν σ’ εκείνον, περπάτησαν 3 χιλιόμετρα, με μισό μέτρο χιόνι. «όταν μάς είδε αναπτερώθηκε το αίσθημα ελπίδας μέσα του, μάς είπε ότι έπρεπε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο κι εμείς χωρίς χρονοτριβές τον βγάλαμε από το όχημα και τον πήγαμε στο 401», λέει στο OPEN ο υπαστυνόμος Β’ ΟΠΚΕ.

 Η θέση μου ήταν στο νοσοκομείο

Ο ειδικευόμενος γιατρός, Διονύσης Μάντζιος, έφυγε από τα πόδια από το σπίτι του στο Νέο Ηράκλειο για να φτάσει στον Ερυθρό Σταυρό όπου εργάζεται. Περπάτησε πεντέμισι ώρες για να είναι δίπλα στους ασθενείς του. «Προσωπικά δεν αισθάνομαι περήφανος γι’ αυτό που έγινε. Η θέση μου ήταν στο νοσοκομείο, έτσι το ένιωσα κι έτσι έπραξα», έγραψε ο ίδιος στο Facebook.

Κακοκαιρία Ελπίςειδήσεις τώραχιόνιαΑττική Οδός